Vuosaaren biolämpölaitoksen havainnekuva

17 - 1 - 2022 - Uutiset

Insta instrumentoi kattilalaitoksen Vuosaaren biolämpölaitoshankkeessa

Kriittinen infra

Insta on tehnyt sopimuksen Sumitomo SHI FW:n kanssa Helenille toimitettavan CFB-kattilalaitoksen instrumentointiasennuksista materiaaleineen.

Sumitomo SHI FW toimittaa CFB- eli kiertopetikattilalaitoksen Vuosaareen rakennettavaan uuteen biolämpölaitokseen. Laitoksen polttoaineteho on 220 megawattia ja sen pääpolttoaineena on metsätalouden sivutuotteena syntyvä metsähake.

Toimitus kattaa laitoksen apulaitteineen, savukaasunpuhdistuslaitteet sekä laitosrakennukset. Asennuskokonaisuus sisältää koestuksineen kaikki kenttä- ja toimilaitteet, kotelot, kaapeloinnit kentältä automaatiojärjestelmään sekä jännitesyötöt laitteille. Kiireisimmässä vaiheessa keväällä ja alkukesästä töitä tehdään enimmillään yli 20 ammattilaisen voimin. Työt alkavat helmi-maaliskuun vaihteessa 2022 jatkuen vuoden loppuun saakka.

Biolämpölaitoksen rakentaminen aloitettiin keväällä 2020 maansiirtotöillä, jotka etenevät aikataulussa. Lämpölaitos valmistuu lämmityskaudella 2022–2023 samalla kun Hanasaaren kivihiilivoimalaitos siirtyy varakäyttöön.

Vuosaaren biolämpölaitos edustaa Suomen mittakaavassa keskikokoista voimalaitosta. Sen kaukolämmöntuotannolla katetaan noin neljännes vuoden 2024 loppuun mennessä suljettavan Hanasaaren voimalaitoksen kivihiilen käytöstä. Muu Hanasaaren lämmöntuotanto korvataan lämpöpumpuilla, energian varastoinnilla ja lämpökaupalla Vantaan Energian kanssa.

Sumitomo SHI FW on maailmanlaajuisesti toimiva energia- ja ympäristöteknologioiden ja -palveluiden sekä energian varastointiteknologioiden ja -palveluiden toimittaja.

Insta on Pohjoismaiden johtava kattilainstrumentoinnin toimittaja, jolla on yli kuudenkymmenen vuoden kokemus lukuisista kansainvälisistä asennusprojekteista ympäri maailman.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.