Suomalaista metsämaisemaa

6 - 3 - 2020 - Uutiset

Innovatiiviset bioteknologiahankkeet torjuvat ilmastonmuutosta

Insta Automation Oy:n raisiolainen tytäryhtiö Asitek Oy on mukana Q Powerin innovatiivisissa bioteknologiahankkeissa. Paraisilla toimivan Q Powerin kehittämä ainutlaatuinen biometanointiteknologia hyödyntää CO2-päästöjä ja muita vaikeita hiilipohjaisia sivuvirtoja ympäristöystävällisen biometaanin raaka-ainepohjassa.

Pitkospuut Suomalaisessa suometsässä

Insta tuli mukaan kehitystyöhön vuonna 2018, kun ensimmäistä automatisoitua demonstrointilaitteistoa alettiin suunnitella. Demonstrointilaitteiston prosessiautomaatio luotiin vastaamaan alusta alkaen Q Powerin tarpeita ja toiveita.

Automaation aidoimmat ja parhaimmat puolet korostuivat hankkeessa, kun toiminta- ja ohjauskuvausten laadinta siirtyi suoraan tutkijan pöydältä digitalisaation maailmaan Instan toteuttamana.

Pilotointi- ja tuotekehitysvaiheessa paikallisuuden tuomat hyödyt korostuivat merkittävästi, kun muutoksiin pystyttiin reagoimaan nopeasti paikallisten suunnittelijoiden toimesta.

Resursoinnissa otettiin alusta asti huomioon kehityshankkeen asettamat vaatimukset suunnittelijoiden osaamiselle. Suunnittelun lähtökohtana oli luotettavien ja tehokkaiden etäyhteyksien hyödyntäminen globaaleita tavoitteita ajatellen.

Q Powerin kehittämä patentoitu mikrobipohjaisen uusiutuvan energian varastointimenetelmä sekä tapa käsitellä hiiltä päästöttömästi tarjoavat konkreettisia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Q Powerin toiminnan perimmäisenä tavoitteena on korvata fossiiliset polttoaineet biometaanilla.

Kimmo Suonperä
Kirjoittaja

Kimmo Suonperä

Myyntipäällikkö, Teollisuus etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.