DS Smithin Tampereen tehdas ilmasta käsin

3 - 2 - 2021 - Uutiset

DS Smithin ja Instan menestyksellinen yhteistyö jatkuu

Johtava kierrätettävien pakkausten valmistaja DS Smith ja Insta Automation ovat uusineet DS Smithin Tampereen tehtaan ylläpitoa koskevan yhteistyösopimuksensa.

ElinkaaripalvelutYlläpito

DS Smith on maailmanlaajuisesti toimiva johtava kierrätettävien aaltopahvipakkausten valmistaja, jonka pääkonttori on Lontoossa. Suomessa se toimii kuudella paikkakunnalla ja toimittaa erilaisia kuluttaja-, verkkokauppa-, kuljetus- ja teollisuuspakkauksia lukemattomalle määrälle kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä ollen tärkeä lenkki esimerkiksi elintarviketuotannon toimitusketjussa.

Vuonna 2016 DS Smith ja Insta Automation solmivat Tampereen tehtaan ylläpitoa koskevan yhteistyösopimuksen, jonka ajatuksena oli avata uusia mahdollisuuksia siirtyä perinteisestä kunnossapidosta laajempaan ylläpitokokonaisuuden hallintaan muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

– Insta vastaa DS Smithin tuotantoteknologian kunnossapidosta ja elinkaaren hallinnasta ja osallistuu vahvasti projekteihin. Meillä on viranomaisvastuita muun muassa Tampereen ja Nummelan tehtaalla sähkökäytönvalvonnassa ja -johtamisessa. Insta suorittaa toimipisteissä myös sähkönjakelun huollot. Luottamukseen perustuvasta kumppanuusmallista on tehty mahdollisimman yksinkertainen ja tekeminen on hyvin vuorovaikutteista. Tarvittaessa avustamme myös hankinnoissa, Insta Automationin yksikönpäällikkö Ari Marjamäki ja liiketoimintajohtaja Mika Riikonen kertovat.

DS Smithin Tampereen tehtaalla työskentelee tällä hetkellä 14 instalaista.Ari Marjamäki kertoo, että DS Smith investoi suunnitelmallisesti tuotanto-ominaisuuden elinkaaren ja suorituskyvyn ylläpitämiseksi, ja kestävä kehitys näkyy myös omissa teoissa ja toiminnassa.

Mika Riikosen mukaan viime vuonna Tampereen tehtaalle toteutettiin asset management – tuotanto-omaisuuden nykytila-arvio. Tästä saadun raportin perusteella lähdetään kehittämään kunnossapitoa vielä nykyistä enemmän omaisuudenhallintapohjaiseksi.Tulevaisuudessa tavoitteena on hyödyntää dataa entistä enemmän laitteiden käytettävyyden ennustamisessa ja ennakoimisessa. Tämän myötä kustannustehokkuus ja tuottavuus kasvavat entisestään.

Uuden sopimuksen myötä Insta Automationin ja DS Smithin jo ennestään hyvällä yhteistyöllä on mahdollisuudet syventyä entisestään.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.