Instan Sarankulman kampus ilmakuvassa

13 - 10 - 2022 - Uutiset

ABB on solminut sopimuksen Instan kanssa vahvistaakseen hajautettujen ohjausjärjestelmien liiketoimintaansa Suomessa

  • ABB:n ja Instan välinen kanavakumppanuus auttaa vahvistamaan myyntikanavia eri toimialoilla.

  • Installa on Suomen markkinoilla tarvittavat työkalut ja resurssit ABB:n ohjausjärjestelmätarjonnan täydentämiseen ja edistämiseen.

  • Asiakkaat hyötyvät kumppanuuden tuomasta yhteisestä lähestymistavasta tuottavuuden lisäämiseen ja automaatio- ja digitaalisten järjestelmien kehittämiseen.

Instan Sarankulman kampus ilmakuvassa

ABB on solminut sopimuksen kanavakumppanuudesta teollisuusautomaation ja teollisen digitalisaation ratkaisuihin erikoistuneen Insta Automation Oy:n kanssa kasvattaakseen ohjausjärjestelmäliiketoimintaansa Suomessa.

Yhteistyöllä ABB ja Insta pyrkivät vahvistamaan myyntikanaviaan, kehittämään toimialatuntemustaan sekä lisäämään liiketoimintaa eri teollisuudenaloilla, kuten vesi-, elintarvike-, lääke- ja energiateollisuudessa. Sopimus seuraa ABB:n ja Instan jo aloittamaa yhteistä projektia, jossa asennetaan hajautettu ABB Ability™ System 800xA -ohjausjärjestelmä (DCS) yhdelle maan jätevesilaitoksista. Kumppanukset ovat tuttuja myös muun muassa ABB:n pienjännitekomponenttien ja sähköistyslaitteistojen puolelta, sillä ABB on toimittanut niitä Installe jo useita vuosia. Uusia mahdollisuuksia yhteistyön laajentamiseen ja esimerkiksi kansainväliseen yhteistyöhön tutkitaan.

ABB:n ja Insta Automationin solmima kanavakumppanuus koskee ohjausjärjestelmiä, kuten ABB:n DCS-lippulaivaa, hajautettua ABB Ability™ System 800xA -ohjausjärjestelmää.

DCS-järjestelmä, eli digitaalinen alusta laitosten ja prosessien automatisoituun ohjaukseen, on aivan prosessi- ja energiateollisuuden keskiössä. Teollisuuden digitaalisen murroksen kiihtyessä DCS auttaa varmistamaan turvallisen, tehokkaan ja luotettavan toiminnan. Sen avulla dataa voidaan kerätä ja analysoida reaaliaikaisesti. ABB:n DCS-lippulaiva ABB Ability System 800xA on auttanut yhtiötä pysymään hajautettujen ohjausjärjestelmien globaalina markkinajohtajana jo 22 vuoden ajan ARC Advisory Groupin raportin mukaan. Tähän mennessä yhteensä noin 35 000 ABB:n DCS-järjestelmää on asennettu yli sataan maahan.

”Tiedämme tämän merkittävän kumppanuuden ABB:n kanssa hyödyttävän Suomen markkinoita ja niiden nykyaikaisia, dynaamisia vaatimuksia ja maailmanluokan innovaatioita, joita eri teollisuudenaloilla tehdään”, sanoi Jarkko Järvilehto, liiketoimintajohtaja - teollisuusautomaatio, suunnittelu ja kokonaistoimitukset, Insta Automation. ”ABB:n kaltaisen suuren ja globaalin toimijan rinnalla voimme kehittyä ja kasvattaa tarjontaamme hyväksi todetuilla teknologioilla, ratkaisuilla ja koulutuksella. Odotamme innolla omien vahvuuksiemme ja ideoidemme jakamista kumppanuuden edetessä.”

”Insta tunnetaan Suomessa arvostettuna perheyrityksenä ja luotettuna turvallisen digitalisaation ja tulevaisuuden ratkaisujen edelläkävijänä”, sanoi Jukka Träskbäck, Head of System and Service Sales, Process Industries, ABB. ”Kysyntä luotettaville automaatioratkaisuille ja digitaalisessa murroksessa vaaditulle osaamiselle kasvaa kunkin toimialan pyrkiessä vastaamaan energia-alan muutokseen säästämällä luonnonvaroja, kehittämällä kunnossapitoa ja tukemalla asiakkaita hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Yhdessä DCS- ja muita järjestelmiä hyödyntäen pystymme auttamaan useita tehtaita ja laitoksia.”

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.