Markus Lehtinen_uratarina

2 - 9 - 2019 - Osaajatarinat

Suunnitteluinsinöörin työ on toisinaan salapoliisimaista tutkiskelua

Suunnitteluinsinööri Markus Lehtinen saa vaihtelua rutiininomaisiin toimistopäiviin "kentälle" tiettyä laitetta tai puuttuvaa tietoa etsimään lähtiessään. Matalassa organisaatiossa hommat toimivat.

Automaatio

Olen koulutukseltani sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri. Opintojen jälkeen työskentelin aluksi insinööritoimistossa muun muassa konttilukkien sähkösuunnittelussa.

Installe tulin vuonna 2008, kun automaatio- ja sähkösuunnitteluun haettiin lisää porukkaa. Ensimmäinen työprojektini oli instrumenttisuunnittelua Itävaltaan rakennettavaan kemianteollisuuden laitokseen. Projekti kesti useamman vuoden ajan, ja meitä oli hyvä porukka sitä tekemässä.

Markus Lehtinen_uratarina

Mukana erikokoisissa projekteissa

Työskentelen Insta Automationilla suunnitteluinsinöörinä prosessi- ja metalliyksikössä. Instan sisällä on tullut tehtyä kaikennäköistä, isompaa ja pienempää projektia. Tällä hetkellä eniten työllistävät öljynjalostamoihin tehtävät projektit. Tekniikka on mennyt eteenpäin ja Insta on kasvanut vuosien varrella, mutta perustekeminen ei ole muuttunut. Yleinen maailmantilanne tosin on erilainen, ja töitä tehdään kaikkialla nopeammalla tempolla.

Olen jo muutaman vuoden työskennellyt samalle asiakkaalle pääasiassa instrumentointisuunnittelun tehtävissä. Käytännössä muun muassa suunnittelen kaapelointia sekä hankin tarvittavia kenttälaitteita ja venttiileitä. Teen hankintamäärittelyjä ja kyselen ja vertailen tarjouksia, joista asiakas viime kädessä päättää, keneltä tuotteet hankitaan.

Tavallinen työpäivä lähtee käyntiin sillä, että otan kupin kahvia ja laitan koneen tulille. Sitten tehdään niitä hommia, mitä sillä hetkellä on vuorossa. Toimistopäivät ovat aika rutiininomaisia, mutta välillä on päiviä, että lähden niin sanotusti ”kentälle” etsimään tiettyä laitetta tai jotakin puuttuvaa tietoa.

Ahkera työ palkitaan

Oma työ on vähän kuin salapoliisityötä. Joskus puuttuvaa tietoa joutuu etsimään oikein kunnolla. Varsinkaan vanhoja laitoksia ei välttämättä ole dokumentoitu kovin hyvin, ja välillä tietoa joutuu jäljittämään erilaisista arkistoista sekä papereista pidemmänkin aikaa. Kaikki kuitenkin selviää aina tavalla tai toisella ja silloin ahkera työskentely palkitaan.

Tavoitteeni on kehittyä omassa työssä paremmaksi ja saada lisää vaihtelevia ja mielenkiintoisia työtehtäviä. Installa on paljon mahdollisuuksia myös erilaisiin sisäisiin luottamustoimiin. Olen toiminut varaluottamusmiehenä, varatyösuojeluvaltuutettuna ja esimerkiksi ravintolatoimikunnassa monta vuotta. Luottamustoimien avulla on ihan eri tavalla tietoinen siitä, mitä ympärillä tapahtuu.

Olen viihtynyt Installa pitkään, koska täällä on mukavaa, saman henkistä porukkaa ja työ on mielekästä. Heti alusta asti minut otettiin hyvin vastaan ja johtoporras on pysynyt pitkälti samana. Insta on matala organisaatio, jossa työntekijät ovat lähellä johtoa ja toisinpäin. Silloin hommat toimivat. Nuoria työkavereita on tullut paljon lisää ja oma tiimi on nuorentunut vanhempien työntekijöiden jäädessä eläkkeelle. Tiimi koostuu vanhemmista asiantuntijoista ja innokkaista nuorista kavereista. Meillä on hyvä yhteishenki ja viihdymme yhdessä myös vapaa-ajalla.

Markus Lehtinen
Kirjoittaja

Markus Lehtinen

Instrumentation Specialist

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.