Janne_Niiranen_Rami_Siren_Insta

1 - 12 - 2020 - Osaajatarinat

Samaan tahtiin vaativampiin tehtäviin

Janne Niiranen ja Rami Siren ovat kumpikin aloittaneet Installa harjoittelijoina ja edenneet aina yksikönpäälliköiksi saakka. He kertovat, miltä tuntui aloittaa Installa opiskelijana ja mistä nauttivat Instassa eniten. Parhaina puolina Instasta esiin nousevat lahjakkaat kollegat, luotettava ja ymmärtäväinen työnantaja sekä mahdollisuus yhdistää työ hyvin muuhun elämään.

Automaatio

Millaisissa tehtävissä työskentelet Installa?

Rami: Toimin suunnitteluliiketoiminnassa Energiayksikön päällikkönä. Teemme kokonaistoimituksia kattilalaitoksille ja muille energiaa tuottaville laitoksille. Olemme edenneet yhä suurempiin kokonaistoimituksiin, ja päässeet tekemään hankkeita isoille energiayhtiöille ja useille vesivoimalaitoksille. Työhöni kuuluu tarjouslaskentaa, resursointia ja paljon projektien pyörittämistä. Asiakkaiden luottamuksesta kertoo se, että olemme päässeet toteuttamaan uniikkeja hankkeita yhdessä heidän kanssaan.

Janne: Työskentelen yksikönpäällikkönä Ylläpito- ja elinkaariyksikössä. Työhöni kuuluvat tehtävät ovat pitkälti samoja kuin Ramilla. Päätehtävänäni on huolehtia yksikkömme toiminnasta, että pystymme palvelemaan laadukkaasti yli viittäkymmentä ylläpitoasiakasta. Asiakkaitamme ovat kriittinen infra (kuten vesilaitokset), näyttämötekniikka sekä energia- ja elintarviketeollisuuden toimijat.

Janne_Niiranen_Rami_Siren_Insta

Millä tavalla Insta-uranne lähti liikkeelle?

Janne: Olimme kumpikin vuoden 2002 tai 2003 paikkeilla Installa harjoittelussa, ja yhteistä kaveripiiriäkin löytyy vuosien varrelta.

Rami: Olimme samoilla työmailla esimerkiksi Savonlinnassa, jossa vietettiin työajan jälkeen paljon aikaa omalla työporukalla. Siitä on sitten jatkettu samaan tahtiin vaativampiin tehtäviin.

Miten uranne on edennyt Installa?

Rami: Meillä on ollut enemmän tai vähemmän viisivuotissuunnitelma – olemme olleet projekti-insinöörejä viisi vuotta, päälliköitä taas viisi vuotta ja sitten olemme edenneet yksikönpäälliköiksi. Olemme päässeet etenemään aika määrätietoisesti, vastuunottoon on annettu mahdollisuus ja tukea johdon puolelta.

Installa jokainen tekee osana suunnittelijan rooliaan projektin vetämiseen liittyviä tehtäviä jo ennen projektipäällikön titteliä. Tällä tavoin hän antaa näyttöä tehtävissä onnistumisesta. Päällikkyyteen pääsee sen myötä kasvamaan omassa tahdissaan.

Janne: Juuri näin. Yhteistyötä Ramin kanssa on vielä tälläkin hetkellä säännöllisesti, kun päivittäiseen tekemiseen tarvitaan välillä apua toisesta yksiköstä.

Mikä on isoin onnistumisesi?

Rami: Ehdottomasti se, että olemme saaneet yksikössä rakennettua asiakkaiden luottamuksen Instaa kohtaan, minkä kautta olemme päässeet mukaan maailman mittakaavassa uniikkeihin projekteihin. Eihän mitään saavuta yksin, vaan meiltä kaikki ovat olleet tekemässä kovasti töitä asioiden kehittämiseksi.

Janne: Suurimpana onnistumisena voi varmasti pitää asiakastyytyväisyyden säilyttämistä niin korkeana, ettei yksikään huollon ja ylläpidon sopimusasiakkaistamme ole lähtenyt tyytymättömyyden takia. Toki kunnia kuuluu loistavalle ja ammattitaitoiselle ylläpitoporukallemme ja sille, että toiminnan pohja on alusta asti luotu ammattimaisesti. Asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä toimintaamme.

Mistä olet tykännyt eniten Installa?

Rami: Yhteisöllisyys on ollut ehdottomasti paras juttu. Meillä on tiivis urheiluporukka, jolla on vedetty triathlontreeniä ja Pirkan kierrosta. Perheyrityksestä löytyy myös joustavuutta ja ymmärrystä elämän haastavampiinkin aikoihin. Asioita pystyy aina luovimaan.

Pidän siitä, että kaikki tekijät ottavat meillä aidosti vastuuta, ja homma halutaan viedä kunnialla maaliin asti. Aikamoisia venymisiäkin on tiukoissa projekteissa ollut – omasta laatikosta kannetaan vastuu. Pidän myös siitä, että isossa yrityksessä on ollut mahdollista siirtyä erityyppisiin tehtäviin yksikön sisällä.

Janne: Minulle tärkeintä Installa ovat mukavat työkaverit sekä järjestelmällinen ja ammattimainen tekeminen. Instan vahvuus on se, että eri liiketoiminnot pystyvät tukemaan toisiaan. Päivittäistä työtä helpottaa esimerkiksi se, että valmistusosasto on samassa rakennuksessa suunnittelun kanssa.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Rami: Vesilajit ovat lähellä sydäntä ja Instan työporukka herätti uudestaan innostuksen myös kuntoliikuntaan. Siitä on sitten jäänyt porukka, jolla treenataan yhdessä vapaa-ajallakin.

Janne: Hiljattain hankitun mökkiprojektin parissa tulee tällä hetkellä vietettyä suurin osa vapaa-ajasta. Perusliikunnan lisäksi tulee soiteltua jonkun verran kitaraa.

Omaa tulevaisuutta Installa mietittäessä sekä Ramia että Jannea kiinnostaa erityisesti yksikön, työkalujen ja työtapojen kehittäminen. Rami nostaa erityisesti esille sen, että projekteissa toistuviin kaavamaisiin työtehtäviin tulee olla hyvät apuvälineet, jolloin suunnittelijat käyttävät aikaansa vielä nykyistä fiksummin ja mielekkäämmin. Osaamisen kehittäminen tulee hänen mukaansa korostumaan vahvasti myös tulevaisuudessa. Jos haastateltavana olleisiin yksikönpäälliköihin on luottaminen, Instan automaatiosuunnittelun tehtävissä työskennellään jatkossakin yhä älykkäämmin ja tehokkaammin!

Rami Siren
Kirjoittaja

Rami Siren

Yksikönpäällikkö, Elinkaaripalvelut Energian kokonaispalvelut etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.