Insta_Kimmo-H

16 - 9 - 2019 - Osaajatarinat

Hitsaushommista automaation mystiseen maailmaan

Automaatiosuunnittelija Kimmo Huhtala nauttii päästessään käyttämään ohjelmointityössä luovuuttaan ja haluaa kehittyä PCS7:n parissa todella hyväksi.

Olen automaatioalan insinöörimies. Alkuun opiskelin ammattiopistossa automaatio- ja kunnossapitolinjalla, minkä jälkeen tein kahdeksan vuotta luokkahitsarin ja putkiasentajan töitä prosessiteollisuudessa. Sieltä lähdin jatkamaan koulutusta ammattikorkeakouluun ja siirryin automaation mystiseen maailmaan.

Olen työskennellyt Installa Automationin Suunnittelun ja kokonaistoimitusten elintarvikeyksikössä Vantaalla nyt kahdeksan kuukautta. Koen olevani tällä hetkellä juuri siinä urani vaiheessa, jossa haluankin olla.

Insta_Kimmo-H

Installa parasta on PCS7

Aiemmissa työpaikoissani sain pohjan PCS7-prosessinohjausjärjestelmään. Rakensin alkuun testiympäristön, jossa saatoin harjoitella itsenäisesti. Jano kasvoi pikku hiljaa, ja lopulta koin, että on pakko hakea paikkaa, jossa työskennellään pelkästään PCS7:n parissa, tai ainakin se on yksi niistä, joihin keskitytään.

Olin tutustunut Instaan jo aiemmassa työpaikassa ollessani, ja seurannut Instaa useita vuosia. Olin jo tekemässä avointa hakemusta, kun huomasin avoimissa hauissa automaatiosuunnittelijan paikan, joka vastasi juuri sitä työnkuvaa, jota olin pari vuotta miettinyt. Lähetin hakemuksen, ja jo seuraavana päivänä soitettiin. Kaikki tapahtui suht nopeasti.

Minut otettiin Installa hyvin vastaan. Ilmapiiri oli rento, mutta töihin suhtauduttiin oikealla otteella. Lisäksi työkaverit olivat aika samantyylisiä kuin itsekin. Työskentelen melko itsenäisesti ja joustavasti, ja koen, että minuun luotetaan. Pidän siitä, että Instassa ympärillä on kokeneempia ammattilaisia, joilta voi kuitenkin kysyä neuvoa, jos tulee vaativampia ongelmatilanteita.

Keskityn täysillä siihen, mitä teen

Kun tulen töihin, keskityn täysillä siihen, mitä teen. Ohjelmointityössä voin käyttää omaa luovuuttani ja saada homman toimimaan. Haluan tulla työssäni todella hyväksi ja olen asettanut itselleni tavoitteet vuosien päähän.

Ihminen pystyy mihin vain, jos itse haluaa ja laittaa asiaan efforttia. Kaikki vanhat työpaikat ovat tuoneet osaamiseeni jotain, ja niistä voi siirtää kokemusta nykyiseen työhön. Alanvaihdos ei ole ongelma varmasti kenellekään, jos vain haluaa tehdä niin.

Työn vastapainoksi käyn kuntosalilla ja vietän mahdollisimman paljon aikaa perheen kanssa. Pelaan myös aika paljon videopelejä, mikä rentouttaa ja vie ajatukset pois kaikesta. Käyn myös elokuvissa.

Tulevaisuudessa voi olla paikallaan edetä kohti korkeampia haasteita ja kenties projektipäällikön töitä, jos sille näytetään vihreää valoa. Aika näyttää!

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.