Sininen AI aalto

7 - 7 - 2020 - Näkemyksiä

Päämääränä tehokkaampi ja vastuullisempi teollisuus

Tekoäly on yksi teollisuuden suurimmista murrosvoimista, mutta toistaiseksi alihyödynnetty resurssi. Vaikka prosessiteollisuus on edelläkävijöitä tuotannon automatisoinnissa, kehityksen seuraava askel on suurimmalta osalta yrityksistä vielä ottamatta.

DataData-analytiikkaOhjelmistokehitysTekoäly

Insta tekee tehtaan ja tuotannon datapohjaisesta optimoinnista yksinkertaista

Datapohjaisen johtamisen mahdollisuudet tiedostetaan monissa yrityksissä, mutta kaikilla ei ole valmiuksia ja kyvykkyyttä hyödyntää dataa. Lisäksi muutos voi näyttäytyä yrityksille massiivisena ja vaikeasti hahmotettavana prosessina, jolloin uhkat vievät voiton mahdollisuuksista. Tässä voimme auttaa asiakkaitamme. Installa on kyvykkyys mallintaa teollisuuden prosessit arvopohjaisesti ja kytkeä ne automaatiojärjestelmän dataan. Pystymme auttamaan tuoteportfolioiden kannattavuuden parantamisessa, prosessin läpimenon optimoinnissa sekä yksittäisten laitteiden tai prosessien ohjauksessa. Tällä saavutetaan koko yrityksen kannalta merkittäviä parannuksia.

Arvopohjainen analyysi paljastaa kipukohdat sekä arjen työssä että isossa kuvassa

Usein yritykset eivät tunnista sitä potentiaalia, joka prosessien tehokkuudessa piilee. Jos prosessi toimii pääpiirteittäin, ei tulla ajatelleeksi, kuinka paljon paremmin se voisi vielä toimia.

Kun prosessi ei toimi, tuotannossa tyypillisesti tunnistetaan vain suurimmat kipupisteet. Niiden taakse voi piiloutua ongelmia. Piilevien ongelmien tunnistaminen on ollut haastavaa, sillä digitalisaatio hukuttaa pienetkin teollisuuslaitokset valtaviin datamassoihin. Kun datan määrä kasvaa, ihmisen kyvykkyys käsitellä sitä heikkenee.

Arvopohjainen mallintaminen paljastaa mittaroitavien prosessien todellisen tilan ja helpottaa tiedolla johtamista. Johtoryhmätasolla se tarkoittaa sitä, että yrityksen koko liiketoimintaan vaikuttavat päätökset voidaan tehdä yhteen datapohjaiseen totuuteen nojaten. Samalla myös yrityksen tuoteportfolion hallinta helpottuu, kun data paljastaa tuotteiden todellisen kannattavuuden.

Arvopohjaisella mallinnuksella on paikkansa myös arjen työssä, sillä se auttaa tunnistamaan yksittäisten laitteiden suoritustehon ja -varmuuden muutokset ja reagoimaan niihin. Tekoäly ei kuitenkaan ole pelkästään tuotannon tehokkuutta lisäävä työkalu. Sen avulla yritykset voivat vastata jatkuvasti kasvaviin vaateisiin paremmasta raaka-aine- ja energiatehokkuudesta.

Esimerkiksi Bolidenin Harjavallan tehtaalla rikkidioksidipäästöt putosivat Insta Effect™ -palvelun avulla jopa 10 %, kun säätäjä ja sen ohjaus mallinnettiin uudestaan. Instan kädenjälki näkyykin digitalisaatiossa asiakkaittemme hiilijalanjäljen pienenemisenä. Optimoitu teollisuusprosessi on vastuullista toimintaa kilpailukyvystä huolehtimisen lisäksi.

Tekoälyn käyttökelpoisuus on arvioitava huolella

Teollisuudessa tekoäly puhuttaa ja kiinnostaa paljon. Ennen suuria investointipäätöksiä on kuitenkin syytä suunnitella tekoälyn sovittaminen omalle liiketoiminnalle. Arvopohjainen analyysi on siihen hyvä työkalu. Teollisuuden murros vaatii osaamista. Hyvän kumppanin avulla yritykset varmistavat, että ratkaisut ovat varmasti perusteltuja ja tuottavat todellista lisäarvoa.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.