Timo Lehtinen

25 - 5 - 2020 - Näkemyksiä

Automatisointi ja digitalisointi tuotantoprosessien ytimessä myös "uuden normaalin" aikana

Elämme pandemiakriisin aiheuttamaa äkillistä ja rajua talouskriisiä, joka myllertää vallitsevia talouden rakenteita ja toimintoja globaalisti. Myös Suomessa. Myrskyisissä olosuhteissa toimitus- ja huoltovarmuuden merkitys korostuu. Instan kyky toimia vakaana ja luotettavana kumppanina myös poikkeustilanteessa on noussut keskeiseksi arvoksi asiakkaillemme.

Yhteiskuntaa ja taloutta ravistelleen koronavirusepidemian alusta asti Installe on ollut ensiarvoisen tärkeää keskittyä asiakkaidemme kriittisten toimintojen turvaamiseen. Kykymme onnistua palvelemaan asiakkaitamme poikkeuksellisissakin olosuhteissa perustuu muun muassa siihen, että olemme osa suomalaista huoltovarmuusyritysten ryhmää.

Pandemiakriisistä ulos tultaessa, seuraavan vuoden tai kahden aikana, selviytyjiä ja voittajia ovet ne, jotka uskaltavat investoida ja huolehtia tuotantonsa kilpailukyvystä uudessa kilpailutilanteessa. Väitän, että paljon puhutussa ”uudessa normaalissa” parhaat investoinnit liittyvät tuotantoprosessien automatisointiin ja digitalisointiin.

Digitalisaation teollisuudelle tarjoamat mahdollisuudet, kuten tekoälyn ja analytiikan valjastaminen elinkaaren optimointiin, älykkääseen kunnossapitoon ja prosessinohjaukseen ovat Instassa jo arkipäivää.

Edistyksellisille asiakkaille toteuttamamme projektit ovat osoittaneet, että automaatio- ja digitalisaatio-osaamisen kombinaatiomme on ainutlaatuinen. 60-vuotinen prosessiteollisuuden osaaminen, kykymme ymmärtää asiakkaan prosesseja ja puhua samaa kieltä hänen kanssaan yhdistettynä digitalisaatiotekniikan tuntemukseemme on sellaista, jota ei löydy muualta. Sen pohjalta autamme asiakkaitamme toimimaan paitsi tiukentuneiden päästörajoitusten ja kiristyvien lainsäädännöllisten muutosten mukaisesti, myös kilpailukykyisesti.

Pandemiakriisi on aiheuttanut muutoksia, joiden myötä kansainväliset toimitusketjut ovat häiriintyneet. Asiakasprosesseja kehittävien kumppanien ollessa paikallisia ja lähellä, palvelu poikkeuksellisissakin olosuhteissa onnistuu. Myös digitalisaatiohankkeissa kannattaa luottaa lähellä olevaan kumppaniin.

Vaikka ekologinen kestävyys on hetkeksi siirretty sivuun keskustelun polttopisteestä, ilmastovaikutusten kannalta on olennaista katsoa pidemmälle, kriisin jälkeiseen aikaan. On entistäkin tärkeämpää panostaa toimiin, jotka ovat mahdollisimman kustannustehokkaita ja vaikuttavia.

Tulevaisuus tehdään tänään.

Timo Lehtinen
Kirjoittaja

Timo Lehtinen

DI, EMBA Timo Lehtinen on Insta Automationin toimitusjohtaja ja Insta-konsernin johtoryhmän jäsen. Lehtisellä on laaja kokemus sähköautomaatio- ja teknisten palveluyritysten johtamisesta.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.