28 - 12 - 2021 - Asiantuntijablogit

Instan automaatioliiketoiminnan Tuotteet ja kehitys -yksikössä rakennetaan toimivampaa tulevaisuutta

Automaation ja sähköistyksen markkinajohtajan tuotekehitysyksikössä keskitytään siihen, mikä on mahdollista ja tehdään siitä totta, ketterässä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tiimi työskentelee fyysisen ja digitaalisen ympäristön sujuvasti yhdistäen, tehtävänään uudistaa niin yhteiskunnalle kriittisten järjestelmien, tunnettujen valmistajien kuin Instan omaa toimintaa.

AutomaatioVihreä siirtymäOhjelmistokehitys

Instan automaatioliiketoiminnassa Tuotteet ja kehitys -yksikkömme valmistaa uusia tuotteita sekä toimittaa kehityshankkeita kaikille yhtiön automaatio- ja sähköistysalan asiakkaille, kattaen muun muassa prosessiteollisuuden, energiantuotannon ja -jakelun, kone- ja vesihuoltoautomaation, meri-, metsä- ja elintarviketeollisuuden sekä näyttämötekniikan ratkaisut. Lisäksi autamme kehittämään Instan omia toimintoja läpileikkaavasti. Vajaan 20 henkilön tiimimme on tiivis yhteisö, jossa tullaan toimeen ja autetaan ystävää.

Käsin kosketeltavaa vaikuttavuutta

Työskentely Tuotteet ja kehitys -yksikössä täyttää monen insinöörin toiveet, sillä meillä pääsee oikeasti näkemään työnsä vaikutuksen järjestelmien ja tehtaiden toimintaan. Harva voi myöskään sanoa tunnistavansa marketissa elintarvikkeita, joiden valmistusta on ollut edesauttamassa. Onnistumisen tunteen saattaa toisinaan herättää myös vesihanasta virtaava vesi.

Ammattiylpeyttä lisää se, että tuotteet ovat alusta loppuun Instan omaa käsialaa – valmiiksi tuotteistetut ja koetellut ratkaisut auttavat niin nykyisten kohteiden kehittämisessä kuin tulevien haltuunotossa. Yksikkömme toiminnassa ei siis ole kysymys käsiparien vuokraamisesta, vaan tuoteomistajuudesta alansa markkinajohtajana. Kokonaispalveluun kuuluu esisuunnittelu, ohjelmistokehitys, käyttöönotto sekä järjestelmien ylläpito ja kehittäminen. Tärkeä roolinsa on myös tietoturvalla, jonka toimitamme kuhunkin kohteeseen sisäänrakennettuna.

Ketterästi ideoiden

Toimituksissamme korostuu asiakkaan sitouttaminen kehitykseen sekä aktiivinen vuoropuhelu heidän kanssaan. Tiimissä noudatetaan ohjelmistomaailmasta tuttuja ketteryyden periaatteita, joista monet teollisuuden toimijat vasta haaveilevat. Näin ollen kehitystyö etenee nopeissa sykleissä ja yhdessä tekemällä sen sijaan, että suorittaisimme mekaanisia, etukäteen päätettyjä osakokonaisuuksia.

Samalla vahvistuvat sekä asiakassuhteet että kokemus työn merkityksellisyydestä. Prosessituntemuksen saamme asiakkaalta, jonka jälkeen työskentelemme itseohjautuvasti. Projektimme ovat joko asiakkaan tai Instan itsensä rahoittamia, ja lähtökohdat innovointiin ovat parhaat mahdolliset.

Tulevaisuuden suuntauksena näemme monoliittisten teollisuusohjelmistojen korvautuvan data-alustoilla, joissa toiminnallisuudet ovat yksilöllisiä. Tätä kautta muuttuu myös tehtaiden toimintakulttuuri, ja ohjelmistot tulevat jatkuvasti lähemmäs prosesseja. Myös pilviteknologioiden osuus kasvaa entisestään. Tästä on hyvä jatkaa kohti toimivampaa ja tuottavampaa tulevaisuutta.

Haluatko lukea, millaisia projekteja olemme toteuttaneet asiakkaillemme?

Lue asiakastarinoitamme

Katso avoimet työpaikkamme.

Avoimet työpaikat

Arttu Hanhela
Kirjoittaja

Arttu Hanhela

Yksikönpäällikkö, Suunnittelu ja kokonaistoimitukset

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.