Ruisrock_ilmakuva_Local_Crew_Security

13 - 10 - 2022 - Referenssit

Ilmasta käsin saatava tilannekuva tehostaa tapahtumaturvallisuutta

Instan tilannekuvaratkaisu Insta Blue Aware, johon yhdistettiin ilmasta tuotettua tilannekuvaa, tarjosi Local Crew Security Oy:lle välineet tapahtumaturvallisuuden tehokkaaseen ylläpitoon ja valvontaan Ruisrockissa. Ilmakuvauksella voi lisäksi tehostaa tulevien tapahtumien suunnittelua ja tuotantoa.

Tilannekuva

Legendaarinen Ruisrock järjestettiin kahden vuoden tauon jälkeen Turun Ruissalossa heinäkuussa 8.–10.7.2022 ja tapahtuma oli odotetusti loppuunmyyty. Tapahtumatuotannon tukipalveluihin ja -turvallisuuteen erikoistunut toimija Local Crew Security osallistui Ruisrock-festivaalin tapahtuma- ja turvallisuusjärjestelyihin.

On kyseessä sitten iso tai pieni tapahtuma, turvallisuus ja turvallisuustoimijat näyttelevät niiden onnistumisessa isoa roolia. Tapahtumaturvallisuuteen liittyvän tiedon tulisi olla monipuolista, täsmällistä ja reaaliaikaista, ja tilannekuvan tulisi olla jaettavissa kaikkien toimijoiden kesken.

Instan ja Local Crew Securityn aiemmin alkanut yhteistyö jatkui Ruisrockissa, jossa Local Crew Security hyödynsi Instan tilannekuvajärjestelmää ja yhdisti siihen myös miehittämättömän ilma-aluksen (UAS, drooni) ilmasta tuottamaa tilannekuvaa.

Ruisrock event at the night from the air

Ilmakuva tukee järjestelyjä ja valvontaa

Tapahtumavalvonnan lisäksi Local Crew Securityllä oli tarve saada festivaalialueesta tarkka ortokuva. Ortokuva on mittasuhteiltaan karttaa vastaava tietyn alueen ilmakuva, jota voidaan käyttää tilannekuvajärjestelmässä tarkkana alueen taustakarttana. Lisäksi se dokumentoi tapahtuman järjestelyt ja helpottaa seuraavan tapahtuman suunnittelua, kun ortokuvasta voidaan laskea tarvittavien rakenteiden lukumäärät ja lukea niiden koordinaatit. Instan asiantuntija toteutti festivaalialueen ortokuvauksen droonilla ennen varsinaista tapahtumaa.

Varsinaisena festivaaliviikonloppuna Local Crew Securityllä oli käytössään turvallisuusvalvonnassa Insta Blue Aware -tilannekuvajärjestelmän ja Insta Blue Tracker -mobiilisovelluksen yhdistävä johtamisjärjestelmä, jota hyödynnettiin yhteisenä viestikanavana reaaliaikaiseen tilannetiedon jakamisessa tapahtuma-alueelle jalkautuneiden toimintaryhmien ja johtokeskuksen välillä. Järjestelmän käyttö tehostaa turvallisuutta ja kommunikointia ja helpottaa samalla kentälle hajautuneiden tiimien toimintaa ja koordinointia. Insta Blue Aware -järjestelmä soveltuu erityisen hyvin tapahtumiin, joissa useat eri toimijat kokoontuvat yhteen määrätyksi ajaksi ja liikkuvat laajalla tapahtuma-alueella.

Lisäksi Local Crew Security käytti tapahtuman valvonnassa pientä ja kevyttä avoimen kategorian alakategoriassa A1 lennettävää ilma-alusta, jolla tuotettiin kattavaa yleiskuvaa festivaalialueesta tapahtuman aikana. Ilmasta kuvattu kuvavirta siirtyi tietoturvallisesti kauko-ohjaajan käyttöön tarkoitetun Insta Blue Sky -mobiilisovelluksen avulla Insta Blue Aware -tilannekuvajärjestelmään.

Tiivistä yhteistyötä ja teknistä tukea

Yhteistyö ei rajoitu pelkästään teknologiaan vaan Instan asiantuntijat voivat antaa myös käyttökoulutusta sekä teknistä tukea paikan päällä asiakkaan tarpeen mukaan. Myös tässä tapauksessa instalaiset antoivat asiakkaalle koulutuksen lennättämiseen tarkoitetun sovelluksen sekä tilannekuvajärjestelmän käytön osalta, mihin Local Crew Securityn toimitusjohtaja Ville Ketonen on erittäin tyytyväinen.

Sovellustuen lisäksi Instan miehittämättömän ilmailun asiantuntijat voivat auttaa tapahtumajärjestäjää lentotoiminnan suunnittelussa, siihen tarvittavien toimintalupien hakemisessa sekä käytännön lentotoiminnan toteuttamisessa.

Ruisrockissa paikan päällä oli Instan asiantuntija antamassa tarvittaessa teknistä tukea. Instan asiantuntijan Anniina Ala-Kitulan mukaan on hienoa opastaa asiakasta järjestelmän käytössä ja auttaa asiakasta oivaltamaan, miten monipuolisesti järjestelmää voikaan omassa liiketoiminnassa hyödyntää. Ja kun asiakas oman toimialansa edustajana tuntee käyttötapaukset parhaiten, tarjoaa kenttätyöskentely instalaisille uusia näkökulmia järjestelmäkehitykseen – tiiviistä yhteistyöstä hyötyvät molemmat osapuolet.

Kaiken kaikkiaan tapahtumaturvallisuudessa ja etenkin isojen kokonaisuuksien valvonnassa on hyvä tarkastella, mitä kaikkea tilannekuvajärjestelmään voi liittää. Insta Blue Aware tarjoaa hyvän alustan ja ilmakuvaus lisää turvallisuutta ja tehostaa valvontaa, kun tilannekuvajärjestelmään saadaan näkymään alueelta myös ilmakuvaa reaaliaikaisesti ja hahmotetaan kokonaiskuva uudesta kulmasta.

Kuva: Local Crew Security Oy

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.