Puolustus tekoaly tulevaisuus datakeskeisyys

Tekoälyllä ja analytiikalla tukea päätöksentekoon

Data-analytiikka ja tekoäly

Hyödynnä datan ja tekoälyn mahdollisuudet toiminnassasi turvallisesti ja tehokkaasti.

Puolustusratkaisut ovat yhä enemmän ja enemmän verkottuneempia ja digitaalisempia, lisäksi järjestelmien kyvykkyys kasvaa. Järjestelmien kyvykkyyden kasvaessa myös datan määrä kasvaa.

Datan määrän kasvaessa tarvitaan tekoälyä, jonka avulla suuria datamassoja voidaan analysoida tehokkaasti ja poimia datasta olennaiset tiedot mahdollisimman nopeasti ja hyödyntää dataa päätöksenteon tukena.

Kehitämme ja ylläpidämme datakeskeisiä, tietoturvallisia järjestelmiä ja rakennamme älykkäitä järjestelmiä tekoäly- ja analytiikkaominaisuuksilla, joiden avulla suorituskyky kohoaa ja osa tehtävistä automatisoidaan. Näin sinulle jää aikaa jää enemmän vaativimpiin tehtäviin, joissa arviointikykyäsi todella tarvitaan.

Vankan kyberturvaosaamisemme ansiosta huolehdimme myös datan laadukkuudesta ja suojauksesta, jolloin operaatioturvallisuus ja -tehokkuus ovat taattu.

Tekoälyä ja analytiikkaa voi hyödyntää puolustussektorilla esimerkiksi:

  • Päätöksenteon tukena. Hyödynnä käytössäsi oleva ja eri lähteistä saatava tieto päätöksenteon tukena tehokkaasti ja oikeaan aikaan.

  • Toiminnan tehostamiseen. Mahdollista toiminnan tehostaminen hyödyntämällä tietoa ja työkaluja osana omia prosessejasi.

  • Rutiinitehtävien automatisointiin. Vapauta aikasi toistuvien, aikaa vievien ja inhimillisille virheille alttiiden rutiinitehtävien suorittamisesta muihin oleellisiin tehtäviin.

  • Tilannekuvan parantamiseen ja älykkääseen resurssien käyttöön. Pystyt tekemään olennaiseen tietoon perustuvia päätöksiä aina kentältä johtoryhmään asti tehokkaammin ja nopeamassa syklissä.

  • Realistiseen simulaatioon ja kouluttamiseen. Kun reaalitodellisuuteen yhdistetään digitaalisia kerroksia esimerkiksi virtuaalitodellisuusteknologioita hyödyntäen, voidaan erilaisia tilanteita varten harjoitella todellisuutta vastaavassa, uskottavassa ympäristössä.

  • Autonomisiin järjestelmiin. Parveilussa hajautetut reunalaitteet suorittavat annettuja tehtäviä autonomisesti. Tässä tarvitaan datan prosessointikykyä, jotta kaikkea dataa ei tarvitse välittää keskuskoneelle.

  • Ennakoivaan huoltoon. Edistyneen analytiikan avulla voidaan ennakoida tulevia tapahtumia ja ohjaileva analytiikka mahdollistaa automatisoidun päätöksenteon ja eri etenemismallien luomisen.

Tutustu muihin palveluihimme ja tulevaisuuden ratkaisuihin

Ilmailu havittaja lentaa simulaatio Insta

Verkostokeskeisiä ja taistelunkestäviä johtamisjärjestelmiä

C5ISR-järjestelmät

Suunnittelemme johtamisjärjestelmiä niin esikuntatasolle kuin kenttäjohtamisen tarpeisiin. Ymmärrämme koko komentoketjun saumattoman yhteistoiminnan merkityksen ja toimitamme myös puolustuksen kokonaisjärjestelmiä.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.