14 - 9 - 2020 - Uutiset

Suomen Puolustusvoimat varustaa koko F/A-18-kalustonsa Instan lentäjää suojaavalla hengitysilmamonitorilla

Instan hengitysilmamonitori, Insta Pilot’s Breath Air Monitor (IPBAM), on kehitetty yhdessä Suomen puolustusvoimien kanssa ja se on ollut käytössä jo vuodesta 2018 hyvin tuloksin. Suomen Puolustusvoimat varustaa koko F/A-18-kalustonsa Instan lentäjää suojaavalla hengitysilmamonitorilla.

Puolustus

Instan hengitysilmamonitori, Insta Pilot’s Breath Air Monitor (IPBAM), on kehitetty yhdessä Suomen puolustusvoimien kanssa ja se on ollut käytössä jo vuodesta 2018 hyvin tuloksin.

Perjantaina tehty tilaus mahdollistaa turvallisuutta parantavan lentovarusteen käytön kaikilla F/A-18 lennoilla. IPBAM tarkkailee lentokoneen ohjaamopainetta ja hengitysilman hapen osapainetta ja antaa varoituksen kun se havaitsee ongelmia. Ennakkovaroitus antaa lentäjälle lisää aikaa hätätoimenpiteiden suorittamiseen ennen kuin vaarallinen happivaje alkaa vaikuttamaan.

Maailmalla on raportoitu kasvava määrä erilaisia fysiologisia ongelmia ja niiden ehkäisyyn on herätty laajasti. Instan tuotetta onkin koelennetty jo kolmella mantereella ja sille nähdään kysyntää useissa maissa.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.