25 - 5 - 2022 - Uutiset

Instan teknologia tukee jääkiekon MM-kisojen tapahtumaturvallisuutta

Jääkiekon MM-kilpailut tuovat Tampereelle ja Helsinkiin sekä tapahtumapaikoille paljon väkeä ja tapahtumaturvallisuudelta vaaditaan paljon. Insta on mukana tukemassa jääkiekon MM-kisojen tapahtumaturvallisuutta Tampereella osana SURE-hanketta (Smart Urban Security and Event Resilience) ja tapahtumaturvallisuustoimija käyttää kisojen ajan Insta Blue Aware -tilannekuvaratkaisua.

Tilannekuva

Jääkiekon MM-kisat käynnistyivät 13. toukokuuta Tampereella ja Helsingissä, ja maailmanmestari on selvillä sunnuntaina 29.5. Kisat tuovat kaupunkeihin ja tapahtumapaikoille paljon väkeä ja tapahtumaturvallisuudelta vaaditaan paljon.

Myös Insta on mukana tukemassa MM-kisojen tapahtumaturvallisuutta Tampereella osana SURE-hanketta (Smart Urban Security and Event Resilience). SURE-hankkeessa hyödynnetään Insta Blue Aware -tilannekuvaratkaisua, joka yhdistää tieto-, kuva- ja videolähteet ja esittää jaetun, karttapohjaisen tilannekuvan verkkoselaimella. Instan tilannekuvaratkaisu toimii SURE-konseptin teknologisena selkärankana.

Jääkiekon MM-kisoissa Nokia Arenalla Insta Blue Awarea ja siihen linkittyvää Insta Blue Tracker -mobiilisovellusta käyttää tapahtumaturvallisuustoimija. Tapahtumaturvallisuutta ovat rakentamassa järjestyksenvalvonta, muut turvallisuusorganisaatiot sekä viranomaiset. Tilannekuvaratkaisun ja mobiilisovelluksen yhdistävää johtamisjärjestelmää hyödynnetään yhteisenä viestikanavana reaaliaikaiseen tilannetiedon jakamisessa tapahtuma-alueelle jalkautuneiden tiimien ja tilannekeskuksen välillä.

– Otimme IBAn ja IBT:n käyttöön hieman varauksella, mutta jo lyhyen tutustumisen jälkeen alkoi idea aueta ja ominaisuudet löytyivät. Epäilimme aluksi, miten yhteistoiminta eri viranomaisten kanssa tällä alustalla lähtisi liikkeelle, mutta hetken harjoittelun jälkeen yhteistoiminta sujuu kaikkien osapuolten kanssa jouhevasti, kertoo Local Crew Security Oy:n toimitusjohtaja Ville Ketonen.

Turvallisuustoimijan tilannekeskus käyttää viranomaisten kanssa yhteistä Insta Blue Awarea ja tapahtuma-alueelle sijoittuneet järjestyksenvalvojien yksiköt yhdessä ensiapuyksiköiden kanssa käyttävät Insta Blue Trackeria. Sovellusten avulla osapuolet voivat kommunikoida kuvin, videoin ja tekstein sekä jakaa reaaliaikaista tilannekuvaa kentällä olevista toimijoista ja tehtävistä. Alueelle jalkautuneet järjestyksenvalvojat voivat esimerkiksi ottaa kuvia epäkohdista kuten rikkoutuneista tavaroista, nähdä toistensa sijainnin reaaliaikaisesti ja lähettää paikkatietoja häiriöistä reaaliaikaisesti yhteisessä järjestelmässä. Samalla kentälle hajautuneiden ryhmien toiminta, suunnittelu ja koordinointi helpottuvat – ja ennen kaikkea tapahtuman turvallisuus tehostuu.

– Tästä sovelluksesta on hyötyä tapahtumaturvallisuudessa, erityisesti laajalle levittyvien yleisötilaisuuksien turvallisuustason parantamisen näkökulmasta, Ketonen jatkaa.

Vuonna 2019 alkanut SURE-hanke sai ainoana Suomessa EU:n Urban Innovative Actions -ohjelman rahoituksen. Hankkeessa pyritään parantamaan Tampereen asukkaiden ja vierailijoiden turvallisuutta kehittämällä kaupunkiympäristöön liittyviä älykkään turvallisuuden ratkaisuja.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.