Hengitysilmamonitori-laite

29 - 3 - 2019 - Uutiset

Instan kehittämä lentäjän hengitysilmamonitori testikäytössä Yhdysvalloissa

Instan kehittämä lentäjän hengitysilmamonitori, IPBAM, on mukana Yhdysvaltojen Foreign Comparative Testing -ohjelmassa (FCT).

Instan kehittämä lentäjän hengitysilmamonitori, IPBAM, on mukana Yhdysvaltojen Foreign Comparative Testing -ohjelmassa (FCT). Laite otettiin mukaan ohjelmaan vuoden 2018 puolella ja ensimmäiset laboratoriotestit tehtiin San Antoniossa elokuussa 2018. Ensimmäisen tilauksen Insta sai laitteista marras-joulukuussa 2018.

Vuoden 2019 puolella testaus on edennyt siihen vaiheeseen, että Yhdysvaltojen ilmavoimat (USAF) ja merivoimat (US Navy) testaavat tuotetta lentokoneissaan. Tutkimusprojekti kestää vuoden ja projektin johtaja on antanut tuotteesta testauksen aikana positiivista palautetta.

Yhdysvaltojen FCT-ohjelmassa testataan ulkomaisten tahojen tarjoamia tuotteita ja tekniikoita, joilla on korkea teknologisen valmiuden taso eikä vastaavaa teknologiaa ole vielä käytössä. Tavoitteena on löytää tekniikoita ja tuotteita puolustusvoimien välittömään tarpeeseen.

Tällä hetkellä Yhdysvalloissa etsitään ratkaisuja muun muassa hävittäjälentämisen ongelmakohtiin ja yksi kärkiongelmista on lennonaikainen happivaje eli hypoksia, johon IPBAM tarjoaa ratkaisua ainoana operatiivisessa käytössä olevana laitteena.

IPBAMin pääseminen testiohjelmaan on merkittävä saavutus. Suomessa hengitysilmamonitori on operatiivisessa käytössä F/A-18 Horneteissa.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.