17 - 11 - 2020 - Uutiset

Insta parantaa Gripenin lentomiehistön suorituskykyä

Insta on tehnyt sopimuksen Insta ANR -vastamelukuulokkeiden toimituksesta ruotsalaisen Saabin kanssa Gripen E- ja F-mallien kypäriin Ruotsin ja Brasilian ilmavoimille.

Puolustus- ja turvallisuusalalla toimiva Saab on etsinyt kuulonsuojausratkaisua Gripen-hävittäjän E- ja F-mallien kypäriin, jotka ovat käytössä Brasilian ja Ruotsin ilmavoimilla. Sotilasilmailun haasteena ovat perinteisten kuulonsuojausmenetelmien riittämättömyys. Ongelmia aiheuttavat lentokypärän tekniset rajoitukset sekä matalien äänien haasteellinen torjuminen.

Instan kehittämät Insta ANR (Active Noise Reduction) -vastamelukuulokkeet tarjoavat ratkaisun, joka vähentää sotilasilmailijoiden melualtistusta - parantaen samalla radioliikenteen ymmärrettävyyttä. Toimiva äänenvaimennus vähentää kuulovaurioiden riskiä ja väsymystä sekä parantaa lentäjän keskittymiskykyä. Insta ANR -vastamelukuulokkeiden avulla lentäjän päätöksenteko helpottuu ja suorituskyky paranee.

– Insta ANR on ainoa markkinoilla oleva tuote, joka täyttää nykypäivän vaatimukset sotilasilmailun kuulonsuojaukselle. Passiiviset ratkaisut eivät ole riittävän tehokkaita uuteen Gripen-kypärään, koska eivät vaimenna matalia taajuuksia riittävästi, Richard Rosengren, Assistant Technical Manager, Saab.

Insta ja Saab ovat tehneet yhteistyötä Insta ANR tuotekehityksessä vuodesta 2018. Kuulokkeita on kehitetty yhteistyöllä Saabin vaatimuksiin sopiviksi, ja yhtiö on testannut Iaitetta laboratoriossa. Sopimuksen myötä Saabille toimitetaan aktiivikuulokejärjestelmiä Gripen-kypäriin asennettavaksi.

Lue lisää ilmailutuotteistamme:

Lentäjän varusteet

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.