Karri-Tuomas Salli_iDS

26 - 11 - 2019 - Osaajatarinat

Rautaisten ammattilaisten tiimiin voi luottaa

Karri-Tuomas Salli toimii Insta DefSec Oy:n Defence Solutions -liiketoiminta-alueen tulosyksikön johtajana ja pääsee työssään näkemään asioita, joista ei voi lehdissä kirjoittaa.

Olen koulutukseltani tietotekniikan diplomi-insinööri. Valmistuin silloiselta TTKK:lta vuonna 1998, pääaineena tietoliikennetekniikka. Tein diplomityöni Signaalinkäsittelyn laitokselle, jossa työskentelin 1,5 vuotta tutkijana urani alussa. Tekniikka uudistuu niin nopeasti, että työ on jatkuvaa kehittymistä ja uuden oppimista. DI-koulutus antoi hyvän pohjan ja valmiudet uuden tiedon jatkuvalle omaksumiselle.

Halusin valmistumisen jälkeen siirtyä akateemisesta maailmasta teollisuuden puolelle. Juuri siihen aikaan Instrumentointi Oy haki tietoturvaan liittyvää ohjelmistokehittäjää, ja päädyin ensimmäistä kertaa töihin Installe. Meni vuosi ja tietoturvaliiketoiminta yhtiöitettiin omaksi yritykseksi, ja näin siirryin työskentelemään Instan ulkopuolelle. Viiden vuoden ajan työnkuvaani kuuluivat tietoturvaan liittyvä softakehittäminen sekä projektipäällikön tehtävät.

Vuonna 2004 päädyin takaisin Installe, ja sitä matkaa on takana nyt 15 vuotta. Aluksi tein töitä asiantuntijana ja softakehittäjänä ilmapuolustuksen projekteissa, mutta sain pian myös suurempaa projektivastuuta. Työstettävä projekti kasvoi hankkeeksi, ja muutaman vuoden päästä työskentelinkin jo tuotelinjavetäjänä ja esimiesroolissa.

Karri-Tuomas Salli_iDS

Laajoja ja palkitsevia asiakasprojekteja

Työni Instassa on sisältänyt muun muassa asiantuntijahommia, ohjelmistokehittämistä, asiakasyhteistyötä, järjestelmien ja konseptien määrittelyä, projektipäällikön töitä sekä hankevetovastuuta. Noin viisi vuotta sitten aloitin nykyiset työtehtäväni tulosyksikön vetäjänä. Aluksi meitä oli tiivis ohjelmistoalustan kehittämiseen keskittyvä porukka, mutta vuosien mittaan tiimiin on yhdistetty muita yksiköitä. Lisäksi olemme viime vuosina kasvaneet voimakkaasti rekrytointien kautta. Tällä hetkellä meitä on kaiken kaikkiaan noin 60 henkeä vetämässäni yksikössä. Vastuuni on kasvanut tasaisesti vuosien varrella – onkin ollut hienoa olla mukana kasvattamassa liiketoimintaa ja vahvistamassa asiakasyhteistyötä.

Tavallinen työpäiväni koostuu henkilöstöjohtamisesta ja esimiestyöstä, rekrytoinneista, hankkeiden miehitysten koordinoinnista, myynnistä, tarjoustöistä sekä asiakasyhteistyöstä. Työhöni kuuluu myös tiiminvetäjien tukeminen heidän omissa hankkeissaan. Merkittävä kokonaisuus työssäni on myös talous – minulla on tulosvastuu omasta asiakkuus- ja liiketoiminta-alueestani. Se pitää sisällään mm. kannattavuuden seurantaa, talousennusteiden tekemistä sekä hankeportfolion hallintaa. Lisäksi saan huolehtia henkilöstön osaamisen kehittämisestä, kapasiteetista ja suunnitelmista varautua tulevaisuuden tarpeisiin. Työni on sekoitus tätä kaikkea. Mitään ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin, ja pidämmekin yhdessä huolta siitä, että liiketoimintamme kehittyy ja olemme mukana oikeissa projekteissa myös tulevaisuudessa.

Puolustustoimiala on erittäin mielenkiintoinen, koska siinä järjestelmät, teknologiat ja rajapinnat kehittyvät jatkuvasti. Tässä työssä pääsee näkemään paljon sellaista, mistä ei voi lehdessä kirjoittaa**.** Puolustusliiketoiminnan asiakkuudessa hankkeet ovat laajoja ja niihin perehtyminen vaatii aikaa. Samalla ne ovat kuitenkin erittäin palkitsevia, ja uskallankin väittää, että tavalliseen ICT-taloon verrattuna Installa työt ovat paljon mielenkiintoisempia.

Onnistumme yhtenä tiiminä

Jotta omassa työssä viihtyy, pitää perusasiat olla kunnossa. Koen työn merkityksellisyyden, arvostuksen ja onnistumisten edellytysten olevan tärkeimmät työviihtyvyyteen liittyvät tekijät. Työyhteisön kulttuurin tulee olla riittävän avoin, jotta vaikeistakin asioista pystyy puhumaan. Usein mutkikkaatkin asiat jäsentyvät paremmin, kun vaikkapa kollegaa saa käyttää ”palloseinänä”. Instassa on avoin, kannustava ilmapiiri ja mahdollisuuksia kehittyä omassa työssä omien halujen ja kykyjen mukaan. Instan modernit ja toimivat työtilat mahdollistavat eri tyyppisten projektien ja henkilöstön tarpeiden huomioimisen erinomaisesti!

Parasta työssäni on se, että pystyn todella paljon vaikuttamaan siihen. Ympärilläni on hyviä tyyppejä ja pystyn hallitsemaan omaa ajankäyttöäni sekä sitä mihin suuntaan panokseni milläkin hetkellä. Lähitiimini koostuu yksikköni tiiminvetäjistä, esimiehestäni sekä kollegoistani, joista jokainen on rautainen ammattilainen – mutta kuitenkin todella erilainen ja omanlaisensa persoona. Vaikka meillä on erilaisia rooleja ja vastuita, työt tehdään kuitenkin yhdessä – onnistumme yhtenä tiiminä!

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.