Novatron Insta

7 - 2 - 2022 - Referenssit

Ohjelmistokumppanina infrarakentamisen digitalisoinnissa

Novatron on teknologiayritys, joka on erikoistunut älykkäisiin koneenohjausjärjestelmiin ja infrarakentamisen automaatioon ja digitalisointiin. Yritys on koneohjauksen saralla kehityksen kärjessä ja sen ohjelmistot sekä laitteet tunnetaan paitsi Suomessa myös kansainvälisesti.

DataOhjelmistokehitys

Koneohjauksesta on muodostunut tärkeä osa maanrakennusta, ja työmaan arkea helpottaville ratkaisuille on kysyntää. Voidakseen reagoida asiakkaiden tarpeisiin aiempaa nopeammin Novatron päätti päivittää koneohjaukseen tarkoitetun ohjelmisto- ja laitealustan arkkitehtuurin.

­– Tavoitteenamme oli päivittää kehitysalustan arkkitehtuuri sellaiseksi, joka mahdollistaa uusien applikaatioiden kehittämisen aiempaa laadukkaammin ja ketterämmin, kertoo Novatronin projektipäällikkö Mikko Kipinoinen.

Novatron Insta

Uutta näkemystä ja rohkeutta haastaa

Omien ammattilaisten lisäksi Novatron kaipasi projektiin sulautettujen järjestelmien ohjelmisto-osaamista. Yhdeksi ohjelmistokumppaniksi valikoitui Insta.

­– Aikataulullisesti projekti on tiukka, joten tarvitsimme avuksi laadukkaita tekijöitä. Etsimme kumppania, jolta löytyy C++-osaajia, joilla on kokemusta sulautetuista järjestelmistä. Insta vastasi tarpeisiimme, Mikko Kipinoinen kertoo.

Instan vahvuudeksi Kipinoinen lukee erityisesti kokemuksen koneohjauksesta. Yhteistyö muiden vastaavia teknologioita kehittävien yritysten kanssa on kerryttänyt Installe vahvan näkemyksen. Toimialarajat ylittäviä parhaita käytäntöjä on voitu hyödyntää myös Novatronin eduksi. Turvallisen digitalisaation osaajana Insta on tuonut pöytään myös ratkaisuehdotuksia tietoturvaan ja -suojaan liittyen.

– Olemme kasvava yritys ja kehitämme omaa toimintaamme vahvasti. Haluamme tehdä asiat hyvin, joten ulkopuolinen näkemys ja ehdotukset prosessin parantamiseksi ovat tervetulleita. Installa on ollut rohkeus nostaa näitä asioita esiin.

– Arvostan Instan kohdalla nopeaa reagointikykyä, avointa vuorovaikutusta ja hyvää asennetta meidän ongelmien ratkaisemiseen. Yhteistyö on sujunut hyvin ja olen saanut positiivista palautetta myös meidän kehittäjiltämme, Kipinoinen päättää.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.