Kaisa_Taipale_Insta

8 - 12 - 2020 - Osaajatarinat

Tuotetaloista monipuoliseen perheyritykseen

Ohjelmistokehittäjä Kaisa Taipaleen pakollisesta sivuaineesta kehittyikin intohimo ja ura. Vaihtelevien projektien tarjoamat kokemukset ja itseohjautuva työkulttuuri innostavat jatkuvaan kehittymiseen.

Ohjelmistokehitys

Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan matematiikkaa Joensuun yliopistoon, koska pidin siitä ja pääsin suoraan sisään papereilla. Pitkäksi sivuaineeksi otin fysiikan ja lyhyeksi vastentahtoisesti tietojenkäsittelytieteen. Kun pääsin koodauksen makuun, en malttanutkaan lopettaa vaan suoritin ensin pitkän sivuaineen ja lopulta vaihdoin sen pääaineeksi ja olin myös töissä tietojenkäsittelytieteen laitoksella ennen valmistumistani.

Kaisa_Taipale_Insta

Muutin Tampereelle opiskelijavaihtoni jälkeen, jonka tein Kreikassa. Ensimmäinen työpaikkani Tampereella oli Metso Automation (nykyään Valmet), jossa tiimimme teki kamerajärjestelmää paperiradan monitorointiin. Tiimi oli hajallaan ympäri maailmaa ja alussa jatkuva matkustaminen oli hohdokasta. Kännykkäbuumin ollessa kuumimmillaan siirryin Nokialle matkapuhelinhommiin, joissa vierähti monta hienoa vuotta.

Tämän jälkeen työskentelin Tiedolla Nokia-projekteissa kaksi vuotta, joista jälkimmäisen komennuksella Intiassa perheeni kanssa. Minä ja mieheni työskentelimme Tiedon Bangaloren-toimistolla, ja lapsemme aloittivat päiväkotiuransa intialaisessa päiväkodissa. Vuosi Intiassa oli ikimuistoinen ja olemme jälkeenpäin käyneet moikkaamassa vanhoja työkavereita, naapureita ja päiväkotikavereita.

Olen aina ollut kiinnostunut valokuvaamisesta ja kameroista, enkä voinut vastustaa tilaisuutta, kun Intelin vasta perustetulla Tampereen-toimistolla oli tarjolla töitä kamerateknologian parissa. Seitsemän vuoden rupeaman jälkeen kamerayksikkö suljettiin ja asia kantautui yhden silloisen Intopalon eli nykyisen Insta Digitalin perustajista, Merilän Samin korviin. Hän houkutteli minut hakemaan Digitalille töihin. Paikka vaikutti heti houkuttelevalta, koska toimisto on aivan kotini naapurissa. Olin myös pitkään haikaillut vaihtelevampiin hommiin kuin mitä isojen tuotetalojen vuosia kestävät projektit ovat.

Hyvä työkulttuuri innostaa osallistumaan

Parasta Insta Digitalissa on mielestäni lämminhenkinen ja itseohjautuva kulttuuri, joka huokui jo työhaastattelussa. Tuntui vähän kuin olisin tullut kotiin. Täällä ihmiset tekevät itse aloitteita eivätkä odota, että olisi esimies, joka hoitaa asiat ja kertoo mitä tehdään.

Asiakasprojektien lisäksi olen ollut mukana sisäisen toiminnan työryhmissä eli circleissä, kuten rekrytoinnissa, sekä Day2Day circlessä muun muassa järjestämässä tapahtumia ja fasilitoimassa harrastuskerhojen perustamista. Tulin tammikuussa valituksi työsuojeluvaltuutetuksi ja sitä kautta olen mukana Health and Safety circlessä, jossa edistämme työntekijöiden hyvinvointia.

Aloitin Installa viime syksynä ja pääsin heti tekemään koodia puhtaalta pöydältä, mikä oli harvinaista herkkua vuosia kestävien projektien jälkeen. Tammikuusta marraskuuhun olin lainassa Insta Responsella ison tiimin scrum masterina. Ihastuin Responsessa siihen, miten ennakkoluulottomasti ja määrätietoisesti projektinhallintaa on kehitetty kohti läpinäkyvää ja ennakoitavaa kokonaisuutta. Kuten Digitalissa, oli Responsessakin porukkaan solahtaminen mutkatonta ja koin olevani osa tiimiä ensimmäisistä päivistä lähtien. Juuri nyt vedän projektia, jossa toteutamme teollisuuslaitoksen työkoneille liikennevalojärjestelmän.

Digitalin integroituminen Instaan on vielä kesken ja murrosvaiheessa ihmisiä luonnollisesti huolettaa moni asia, esimerkiksi mahdolliset kulttuurimuutokset. Olen itse ollut työtehtävissäni niin vahvasti Responsen puolella ja katsonut asioita myös sieltä käsin, ettei yhdistyminen Instaan huoleta. Kaikkien yhtiöiden ja yksiköiden ei kuitenkaan tarvitse jatkossakaan olla ihan samanlaisia vaan erilaisuus on rikkaus.

Tulevaisuus tarjoaa mahdollisuuksia

Tartun avoimin mielin asioihin, joita on tarjolla, joten uskon tulevaisuuden tuovan kohdalleni paljon kiinnostavia työtehtäviä Instassa. Minua kiinnostaa projektit, joissa tehdään totaalisen uutta, mutta nautin myös monimutkaiseen systeemiin perehtymisestä. Olen parhaimmillani, kun saan pitää monta lankaa käsissäni ja auttaa tiimiä pääsemään tavoitteisiinsa niin, että kaikki myös nauttivat tekemisestä.

Vapaa-aikaani kuuluu tiiviisti liikunta, mikä antaa hyvää vastapainoa tietotyölle. Astangajooga on pitkäaikainen ja tärkeä harrastukseni. Kesällä melon ja uin, talvella retkiluistelen ja laskettelen. Olen myös nautiskelija ja tykkään valmistaa ja syödä hyvää ruokaa. Vietän paljon aikaa lisäksi siirtolapuutarhamökilläni. Etenkin etätyöpäivän jälkeen on mahtavaa hilpaista ulkohommiin heti työpäivän jälkeen.

Kaisa Taipale
Kirjoittaja

Kaisa Taipale

Project Manager

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.