Samuel_Nevala_Insta

2 - 2 - 2021 - Osaajatarinat

Itseohjautuva ja luottava työyhteisö kasvattaa

Ohjelmistokehittäjä Samuel Nevala pääsee pitämään koodaustaitojaan korkealla haastavissa projekteissa sekä kehittämään työyhteisöä osallistumalla rekrytointiin ja kollegoiden urakehityksen tukemiseen.

Ohjelmistokehitys

Opiskelin ohjelmistotekniikkaa Porissa sulautettujen järjestelmien ohjelmassa. Ennen kuin edes valmistuimme, olimme lähes koko luokka samassa työpaikassa. Koin, että opiskelijanakin oli helppo päästä töihin, kun oli hyvin valmistautunut haastatteluun ja oli referenssimateriaalia osaamisesta.

Olin myös vaihto-oppilaana vuoden Irlannissa. Siellä kurssit kestivät koko vuoden ja se mahdollisti todella paljon syvemmälle menemisen opinnoissa. Opettajakunta oli myös hyvää, erityisesti C++:n opettaja oli ihan huippu. Hänellä oli käytännön kokemusta työelämästä ja hän osasi näin ollen kertoa mihin kuoppiin tulemme astumaan, mikä on tärkeää ja mikä ei. Oli suuri onni päästä sellaisen opettajan oppiin, joka välittää opiskelijasta ja opettamisesta.

Samuel_Nevala_Insta

Ulkomaanreissuista uuteen arkeen

Vaihdon jälkeen palasin Poriin. Silloin sulautetut järjestelmät olivat kovaa huttua ja käytössä oli Symbian-puhelimet. Työskentelinkin kymmenen vuotta erilaisissa puhelinprojekteissa.

Urallani minua eniten kasvattaneisiin kokemuksiin kuuluvat ulkomaan komennukset. Reissuaika oli rahallisesti tuottavaa ja kokemuksena ainutlaatuista, vaikka melko raskastakin. Pitkillä komennuksilla luotiin aina uusi sosiaalinen piiri, ja palatessa opeteltiin taas sopeutumaan vanhaan porukkaan. Kun perhettä alkoi tulla, niin tuntui luonnolliselta asettua paikalleen.

Koodia ja työyhteisön kehittämistä

Digitalille päädyin, kun kollegani haki silloiselle Intopalolle, eli nykyiselle Insta Digitalille, duuniin ja kysyi, suostuisinko toimimaan hänelle suosittelijana. Kun olin kehunut töitä hakevaa työkaveriani, kysyttiin, josko minäkin tulisin haastatteluun. Niinhän siinä kävi, että meidät molemmat palkattiin.

Minulla meni jonkun aikaa, että sisäistin itseohjautuvan työtavan eli sen, että kukaan ei ole kertomassa mitä tehdä seuraavaksi. Koen, että tämän jälkeen olen kasvanut ulos pelkästä koodaajasta. Kun tajusin, miten tärkeää tiettyyn työympäristöön sopivien ihmisten löytäminen on, olen ottanut osaa C++-koodarien rekrytointiin, muun muassa osallistumalla haastatteluihin tai katsomalla tehtäviä. Olen osallistunut myös rekrytointikäytäntöjen kehittämiseen. On hienoa olla mukana löytämässä uusia kollegoita.

Rekrytointiin osallistumisen myötä muutkin firman eteenpäin menemiseen liittyvät tehtävät alkoivat kiinnostaa ja olen osallistunut esimerkiksi myyntiin tarjousta valmisteltaessa ja asiakasprojekteissa. Tällä hetkellä toimin growth coach -roolissa koodaamisen ohella. Haluan auttaa muita työntekijöitä etenemään urillaan, ja minusta on antoisaa jutella ihmisten kanssa heidän tekemisistään ja kehittymishaaveistaan.

Siinä sivulla onkin sitten kaikennäköisiä ohjelmointiprojekteja. Olen työskennellyt pitkäkestoisessa RND-projektissa yhdelle pääasiakkaistamme, mikä on kehittänyt ohjelmointitaitojani, sillä ympäristö on aika haastava ohjelmointiteknisesti. Tämä on minulle vain hyvä asia, sillä riittävä haaste pitää minut motivoituneena.

Insta Digitalin parhaita puolia on se luottamus, jota yritys alusta pitäen on antanut työntekijöilleen. Näin yritys osoittaa, että työntekijä tietää hommansa parhaiten, ja se on mahtavaa. Autonomia ja luottamus on palkitsevaa.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.