Toimikortit

Varmennettua tietoturvaa

Toimikorttien elinkaaren hallinta

Toimikorttien elinkaari ja sen hallinta on oleellinen osa yrityksen tietoturvallisuutta

Hallintajärjestelmä parantaa tietoturvaa, tehostaa pääsynhallintaa -tarjoten kattavan ratkaisun käyttäjähallintaan ja turvallisuuteen.

Varmenne (PKI) on digitaalinen todistus, joka vahvistaa henkilön, verkkosivuston tai palvelun identiteetin luotettavasti. Toimikortit puolestaan ovat tunnistamisen työkaluja, joita organisaatiot käyttävät pääsynhallintaan, valtuuttamiseen sekä sähköpostien ja dokumenttien salaamiseen ja allekirjoittamiseen. Mutta miten nämä kaksi käsitettä liittyvät toisiinsa, ja mikä on niiden merkitys organisaatiolle?  

Toimikortit ovat osa julkisen avaimen infrastruktuuria (PKI) ja tarjoavat henkilöllisyyden vahvan tunnistautumisen. Toimikortit varmistavat, ettei varmenteeseen liittyvää yksityistä avainta varasteta tai kopioida kortinhaltijan tietämättä. Toimikortti toteuttaa monivaiheisen tunnistautumisen MFA (multi-factor authentication), jossa tunnistamiseen käytetään jotain henkilön hallussa olevaa (toimikortti) sekä jotain minkä vain hän tietää (toimikortin PIN-koodi).

Tietokone ja tietoturvallinen kirjautuminen toimikortin avulla.
Instan asiantuntijat apuna

Toimikorttien elinkaaren hallinta palveluna

Toimikorttien elinkaaren hallinta Instan tuottamana palveluna ISO27001 -sertifioidusta palvelukeskuksestamme. Järjestelmän avulla organisaatiosi ja tarvittaessa auditoija pystytte seuraamaan ajantasaisesti Instan toimintaa palvelutuottajana. 

  • Pystyt tilaamaan yksittäisiä kortteja tai useiden korttien sarjoja. 

  • Uusille henkilöille voidaan tehdä etukäteen automaattisesti toimikortit, jotka ovat valmiina, kun henkilö aloittaa. 

  • Saat näkyvyyden toimikortinhaltijoihin, näiden hallussa oleviin toimikortteihin sekä korteilla sijaitseviin varmenteisiin. 

  • Pystyt automatisoimaan vanhenevien toimikorttien uudistamisen. 

  • Voit tarkastella järjestelmän tallentamia toimikorttien elinkaaren vaiheita palvelun tarjoamien monipuolisten raporttien kautta. Raportteja voidaan hyödyntää myös toimikorttien laskutuksessa. 

Kyber kello sininen
Toimikorttien hallintajärjestelmä

Automatisointi parantaa tietoturvallisuutta

Kortinhallinnan automatisointi parantaa myös tietoturvallisuutta ja saatavuutta.

  • Toimikorttien hallintajärjestelmän avulla pystytään ylläpitämään ajantasaista tilannekuvaa kortinhaltijoista, kortinhaltijoiden hallussa olevista sekä toimituksessa olevista korteista. 

  • Henkilön työtehtävien muuttuessa tai hänen poistuessaan organisaatiosta tarpeettomat toimikortit suljetaan automaattisesti. 

  • Järjestelmä ilmoittaa vanhenevista toimikorteista, jotta ne ehditään uudistamaan riittävän ajoissa. 

  • Hukkuneen tai vioittuneet toimikortin tilalle voidaan tehdä nopeasti varakortti. Järjestelmä sulkee automaattisesti alkuperäisellä kortilla sijaitsevat varmenteet jolloin niitä ei voi enää jälkikäteen väärinkäyttää. 

  • Järjestelmä ohjaa toimikortin elinkaaren hallinnan noudattamaan määrämuotoista prosessia. Korttien myöntämiseen voidaan lisätä hyväksyntäketju. 

Toteutusmallin myötä myös asiakkaalla on mahdollisuus tuottaa itse nopeasti tarvittavia kortteja 

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.