Safelink lite

7 - 2 - 2023 - Uutiset

Uutuus Insta SafeLink Lite - Turvaa työskentelysi kaikissa tilanteissa - TL III hyväksytty salauslaite

PuolustusKyberturvallisuus

Uusi TL III hyväksytty Insta SafeLink Lite -salauslaite suojaa turvaluokitellun tiedon käsittelyn niin liikkuvassa ajoneuvossa kuin kotitoimistossa.

Kyberuhat ovat suurimpien globaalien riskien joukossa, joiden arvioidaan heiluttavan yhteiskunnan vakautta seuraavan kymmenen vuoden aikana. Samaan aikaan yritysten ja viranomaisten tietoisuus kyberturvallisuuden välttämättömyydestä on vahvassa kasvussa.

Turvallisen digitalisaation edelläkävijä Instan uutuustuote Insta SafeLink Lite -salain on kehitetty turvaamaan yhteiskunnalle tärkeiden toimijoiden ja korkeaa tietoturvaa kaipaavien yritysten tietoliikennettä. Pienikokoinen ja mukana kulkeva salauslaite on markkinoiden edistyksellisin Traficom TL III -hyväksytty VPN-ratkaisu (Virtual Private Network). Salauslaitteen avulla yksittäinen käyttäjä voi työskennellä turvaluokitellun tiedon käsittelyn parissa niin liikkuvassa ajoneuvossa kuin kotitoimistossa. Tuote on saatavissa myös kattavana palveluna Instan turva- ja laatusertifioidusta palvelukeskuksesta.

Mahdollisuus kytkeytyä helposti luotettavaan verkkoon

Salaustuotteiden tietoturvahyväksynnästä Suomessa vastaava Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus (NCSA-FI) on myöntänyt Insta SafeLink Lite -ratkaisulle kansallisen hyväksynnän turvaluokalle III (TLIII).

Suomalaista huipputeknologiaa edustava uusi salaintuote mahdollistaa turvaluokitellun tiedon vahvan suojaamisen ja käsittelyn turvaluokkaan III (TL III) saakka. Mahdollisuus kytkeytyä salaimella luotettavaan verkkoon on helppoa ja turvallista, olipa käyttäjä työskentelemässä esimerkiksi kotitoimistossa tai liikkuvassa ajoneuvossa maalla, merellä tai ilmassa.

– Uusi salaintuotteemme Insta SafeLink Lite vastaa asiakkaidemme yhä kasvaviin vaatimuksiin tehdä vaativaa asiantuntijatyötä ajasta ja paikasta riippumatta. Se suojaa yksittäisen käyttäjän ja toimipisteen tietoliikennettä kattavasti ja joustavasti. Kyberturvallisuusvaatimusten kasvaessa tämä mahdollistaa mm. puolustusvoimille, pelastusviranomaisille, valtionhallinnon organisaatioille ja yrityksille kriittisen tiedon salauksen ja turvallisen tiedonsiirron ja luo täysin uusia käyttötapoja, Instan kyberturvallisuusasiantuntija ja tuotejohtaja Mika Joutsenvirta kertoo.

Edistyksellistä tietoturvaa - Päätelaitteen tunnistus ja kaksinkertainen salausmekanismi

Pienikokoinen ja virtaviivainen salainlaite kulkee kätevästi mukana. Sen paino on vain 350 grammaa. Laite on myös hiljainen sekä kestää iskuja ja tärinää. Se täyttää standardin MIL STD 810G vaatimukset mekaanisen kestävyyden osalta. Suorituskyky on optimoitu yhden käyttäjän tietoliikenteen suojaamiseen nopeudella 100 Mb/s.

– Uudessa Insta SafeLink Lite -laitteessa on myös muita ainutlaatuisia ominaisuuksia. Järjestelmään hyväksytyt päätelaitteet voidaan tunnistaa Insta SafeLink Lite:ssä, ja sen avulla voidaan sallia vain hyväksyttyjen päätelaitteiden liittäminen VPN-verkkoon. Turvallisuutta parantaa myös kaksinkertainen salausmekanismi. Avainmateriaali on eroteltu erilliselle pienelle USB-suojausavaimelle, jonka irrottamalla salaimessa tieto pysyy salattuna.

Insta SafeLink -tuoteperhe – kattava ja laajentuva turvaratkaisu

Tuoteperheen ensimmäinen jäsen Insta SafeLink VPN-ratkaisu hyväksyttiin turvaluokkaan III asti ensimmäisenä kotimaisena tuotteena jo kymmenen vuotta sitten. Se soveltuu organisaatioiden toimipisteiden välisen tietoliikenteen vahvaan suojaamiseen. TL III hyväksyttyyn Insta SafeLInk -ratkaisuun perustuva kattava Insta SafeLink VPN -palvelu sisältää kaiken tarvittavan korkean turvatason VPN-ratkaisun toteuttamiseksi. Salauslaitteen lisäksi ratkaisuun kuuluvat avainten, konfiguraatioiden ja käyttäjien hallinta sekä salausverkon täysi etähallinta.

– Insta SafeLink Lite voidaan liittää helposti ja turvallisesti osaksi Insta Safe Link VPN-ratkaisua. Ratkaisu soveltuu joustavasti erityyppisiin käyttökohteisiin, aina muutaman toimipisteen yhdistämisestä, globaalin organisaation satojen toimipisteiden ja käyttäjien turvalliseen verkottamiseen. Insta SafeLinkillä toteutettu salausympäristö on laajennettavissa ja päivitettävissä organisaation tarpeiden mukaisesti, varmistaen ratkaisun kustannustehokkuuden ja pitkän elinkaaren, Joutsenvirta lupaa.

Tutustu uuteen Insta SafeLink Lite -salaimeen 8.-9.2. SecD-Day-tapahtumassa Helsingin Koskenrannassa.

Insta SafeLink Lite -salauslaite – Turvaa työskentelysi kaikissa tilanteissa

• Joustavat työskentelymahdollisuudet TL III (Turvaluokka III: luottamuksellinen) -tiedon parissa työskenteleville• Mahdollistaa turvaluokitellun tiedon käsittelyn etätyössäkin• Helppokäyttöinen, nopea ja turvallinen laite salaukseen• Kustannustehokas ratkaisu yksittäiselle käyttäjälle• Pieni ja kevyt laite kuljettaa

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.