Insta Group 60 vuotta

Lupa luottaa jo yli 60 vuoden ajan

Instan tarina

Lupa Luottaa jo yli 60 vuoden ajan

Perheomisteisen yhtiön menestyksekäs tarina alkoi vuonna 1960, kun Finn Mattsson yhtiökumppaneineen perusti teollisuuden instrumenttiasennuksiin erikoistuneen yrityksen.

Perheyhtiön arvojen mukaisella toiminnalla sekä asenteella Insta on vuosikymmenten saatossa laajentunut ja kehittynyt markkinajohtajaksi edustamillaan toimialoilla.

Tänä päivänä Insta on yli tuhannen hengen teknologiakonserni ja turvallisen sekä kestävän tulevaisuuden ratkaisija. Ihmiset, osaaminen ja vastuullisuus ovat yrityskulttuurimme ytimessä. 

Arkeamme ja toimintakulttuuriamme rytmittävät ja ohjaavat avoimuus, oppiminen, luottamus ja yhdessä tekeminen. Tulevaisuudessa kasvumme ja kansainvälistymisemme jatkuu yhdessä kumppaniemme ja asiakkaidemme kanssa.

Insta-60-vuotta
www Sammonkatu 1965 mm-kisojen aikana

1960

Kaikki alkoi kellarista

Finn Mattsson yhtiökumppaneineen perusti vuonna 1960 Sammonkatu 25:n kellariin teollisuuden instrumenttiasennuksiin erikoistuneen Automatiikka-Asentajat Mattsson & K:nit -yhtiön. Automaatio teki tuloaan. Ensimmäiset koulutetut teknikot ja insinöörit valmistuivat vasta, ja suuret yritykset käyttivät ulkomaisia asentajia. Yrityksen ensimmäinen asennustyö, varsinainen näytön paikka, oli Tampereen keskussairaalan kattilalaitoksen instrumentointi.

Insta-lentokone 70luku

1970

Lentokonelaitteiden huoltoa ja suunnitteluliiketoimintaa

Automatiikka-Asentajien sisaryhtiössä Instrumentointi Oy:ssä aloitettiin kesällä 1972 rakennustöiden merkeissä uutta liiketoimintaa – lentokonemittarien korjaamopalveluita ja huoltamolaitteiden valmistusta. 70-luvulla alkanut lentokonelaitteiden huolto ja vahva osaaminen ovat luoneet pohjan Instan nykyisille ilmailupalveluille. Tänä päivänä toimintaan kuuluu laitehuollon lisäksi mm. laaja-alaisia testaus-, tutkimus- ja tuotekehityspalveluita, ilmailutuotteita, elinkaarisuunnittelua sekä miehittämättömän ilmailun palveluita.

1970-luvulla Automatiikka-Asentajien asennusliiketoimintaa tukemaan perustettiin myös suunnitteluliiketoimintoja. 1979 palkatun osastopäällikön myötä Suunnittelu muuttui omaksi osastokseen. Piirustuslaudan, musteen ja tussien parista ollaan digitalisaation myötä edetty sähköisiin työvälineisiin.

90-luku-Tuksi-simulaattori-Insta

1980

Työ simulaattorien ja puolustusteknologian parissa alkaa

Lentokonehuollon rinnalle käynnistettiin 80-luvulla Ilmailuosastosta eriytetyllä Erikoisjärjestelmät-osastolla lentosimulaattorien uudistusprojekteista aloitettu puolustusteknologian kehitystyö. Osaamista laajennettiin koulutussimulaattori- ja johtamisjärjestelmiin sekä asejärjestelmien modernisointeihin. Simulaattorien parissa työskennellään yhä edelleen.

Tietoturva-ja-tilannekuvajarjestelma-Insta-90luku

1990

Tietoturvaa ja tilannekuvajärjestelmiä

Johtamis- ja koulutusjärjestelmäosaamisemme perustuu tiiviiseen yhteistyöhön puolustusvoimien kanssa jo vuosikymmenten ajalta ja kehittämämme järjestelmät ovat operatiivisessa käytössä. Muita teemoja 90-luvulla olivat tietoturva- ja tilannekuvajärjestelmät.

Insta nayttamoteknologia 2000luku

2000

Kokonaistoimitukset ja uudistetut keskuskokoonpanot kehittyvät

Vuosituhannen vaihteessa Instan Suunnitteluliiketoiminnan kokonaistoimituksissa aloitettiin näyttämöteknologian toteutukset Tampereen Työväen Teatterin suurella näyttämöllä. Vahvan kokonaistoimitusosaamisen, onnistuneen teollisen teknologian hyödyntämisen ja Whisper-ohjausjärjestelmän menestyksen myötä Insta on viimeisen 20 vuoden aikana noussut Suomen johtavaksi näyttämömekaniikan urakoitsijaksi ja elinkaaripalveluiden tuottajaksi.

Insta VR lasit päässä

2010

Kasvua, innovatiivisuutta ja uudistumista

Sarankulman kampusalueelle rakennettiin uusia toimitiloja. Niin ikään ostettiin uutta tonttimaata tulevaisuuden laajennusmahdollisuuksien varmistamiseksi. Koska haluamme toimia lähellä asiakasta, meillä on toimipisteitä muuallakin, kuten pääkaupunkiseudulla, Satakunnassa, Muuramessa, Imatralla, Porvoossa, Oulussa, Raisiossa, Kuopiossa, Varkaudessa.

Intopalo Digitalin ohjelmistokehitysosaajat liittyivät osaksi Insta-perhettä vuonna 2018. Tampereen Finlaysonin toimistolla Insta toteuttaa vaativia älykkään teollisuuden digitalisaatioratkaisuja, joissa hyödynnetään kaikkein moderneimpia teknologioita, kuten tekoälyä, data-analytiikkaa, pilvilaskentaa ja virtuaalitodellisuutta. 

Insta-60-vuotta

2020

Katsomme tulevaisuuteen luottavaisin mielin

Insta on vuosien saatossa kehittynyt markkinajohtajaksi edustamillaan toimialoilla. Kumppanuus asiakkaidemme kanssa perustuu keskinäiseen luottamukseen, jonka myötä mottomme Lupa luottaa on syntynyt.

Instan kasvu, innovatiivisuus ja uudistuminen ovat osaavan ja sitoutuneen henkilöstömme ansiota, mikä tukee asiakkaidemme toiminnan jatkuvuutta.

Katsomme tulevaan luottavaisin mielin toimien jatkossakin turvallisen ja kilpailukykyisen yhteiskunnan hyväksi – asiakkaidemme luotettuna kumppanina.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.