Tapio Kolunsarka

29 - 5 - 2023 - Uutiset

Teknologiakonserni Insta Groupin toimitusjohtaja vaihtuu - uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Tapio Kolunsarka

Insta Groupin toimitusjohtaja vaihtuu elokuussa 2023, kun Instan väliaikainen toimitusjohtaja ja perheyhtiön omistajiin kuuluva Niklas Mattsson siirtyy takaisin hallituksen varapuheenjohtajaksi. Yhtiön hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi Tapio Kolunsaran. Hän aloittaa vahvasta turvallisuus- ja teollisuusosaamisesta tunnetun teknologiakonsernin toimitusjohtajana elokuun alussa.

- Insta on vakaasti kasvava monialainen teknologiayhtiö, jolla on vahva brändi ja maailmanluokan henkilöstö. Tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta. Olemme asiakkaillemme vaativien ja älykkäiden kokonaisratkaisujen toimittaja. Kotimaan lisäksi kasvamme myös kansainvälisesti. Huipputeknologian taitajana kykenemme tarjoamaan esimerkiksi kansainvälisille puolustusteknologia- ja kyberturvallisuusmarkkinoille tarpeen mukaisia tuotteita ja palveluita, Niklas Mattsson sanoo.

Instan uudistetun strategian ytimessä on auttaa ja tukea asiakkaitaan verkottuneessa ja yhä nopeammin digitalisoituvassa maailmassa.

- Turvallisuus on elintärkeä osa ydinosaamistamme, kulttuuriamme ja tapaamme toimia. Pitkät asiakkuutemme ja kumppanuutemme luovat meille vahvan perustan. Olemme jatkossakin turvallisen ja kestävän tulevaisuuden ratkaisija teollisuuden, puolustuksen, ohjelmistokonsultoinnin ja kyberturvallisuuden asiakkaillemme, Mattsson tiivistää.

Monipuolinen osaaja ja rohkea suunnannäyttäjä

Tapio Kolunsarka on viimeksi toiminut Evac Groupin toimitusjohtajana ja aloittaa tehtävässään Installa 1.8. Hänellä on monipuolinen tausta eri toimialoilta, kokemusta vaativista teollisuuden kansainvälisistä liiketoimintajohdon tehtävistä sekä näyttöjä tuloksellisesta ihmisjohtamisesta, joka perustuu avoimuuteen, selkeyteen ja määrätietoisuuteen. Evac Groupin lisäksi Kolunsarka on toiminut muun muassa Ramirentin toimitusjohtajana ja UPM Raflatacin vetäjänä.

- Tapiolla on laaja ja syvä ymmärrys kansainvälisestä liiketoiminnasta hyvinkin erilaisissa yhtiöissä. Hän on myös helposti lähestyttävä ihminen ja kokenut suunnannäyttäjä, jonka uskomme tuovan lisänäkemystä asiakkaidemme digitaalisen tulevaisuuden ja vihreän siirtymän edistämiseen. Toivotamme Tapion lämpimästi tervetulleeksi, Instan hallituksen puheenjohtaja Markus Mattsson toteaa.

- Olen etuoikeutettu tultuani valituksi Insta-konsernin seuraavaksi toimitusjohtajaksi. Pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena Insta on tänään menestyvä ja vakavarainen monialateknologiayritys, jolla on merkittäviä kasvumahdollisuuksia kaikissa sen liiketoiminnoissa. Instan ytimessä ovat aina olleet tietotaito, laatu ja luotettavuus. Tulevaisuudessakin jatkamme ensiluokkaisen asiakaskokemuksen tarjoamista, joka perustuu henkilöstömme huippuosaamiseen ja uusimpien teknologioiden kattavaan hallitsemiseen, Tapio Kolunsarka sanoo.

Muutoksen yhteydessä Instan väliaikainen toimitusjohtaja Niklas Mattsson palaa hallituksen varapuheenjohtajaksi. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Markus Mattsson. Myynnistä ja asiakkuuksista vastannut varatoimitusjohtaja Jari Mielonen siirtyy Insta-konsernin ulkopuolelle.

Lue lisää: Uudet yksiköt ja toimintamalli - Insta uudistuu asiakaslähtöisesti (9.2.2023)

Tapio Kolunsaran ansioluettelo

Tapio Kolunsarkas. 1975, diplomi-insinööri, kauppatieteiden maisteri

Keskeinen työkokemus:Evac Group, toimitusjohtaja 2020–2023Ramirent Oyj, toimitusjohtaja 2016–2020UPM Raflatac, johtaja 2013–2016UPM Raflatac, Suomi ja Yhdysvallat, useita johtotehtäviä 2002–2013McKinsey & Company, konsultti 2000–2002

Keskeiset luottamustehtävät:Cargotec Oyj, hallituksen jäsen 2023-Aidian Oy, hallituksen jäsen 2023-Aspo Oyj, hallituksen jäsen 2022–Purmo Group, hallituksen jäsen 2018–2021

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.