Turun Seudun Puhdistamo ilmakuva

18 - 6 - 2021 - undefined

Turun seudun puhdistamo investoi uuteen UV-laitokseen

AutomaatioKriittinen infra

Turun seudun puhdistamo tehostaa Kakolanmäen jätevedenpuhdistamonsa prosessia rakentamalla uuden UV-desinfiointilaitoksen. Hanke on osa käynnissä olevaa poistoputkihanketta, jolla lisätään puhdistamolta poistuvan veden kapasiteettia ja parannetaan entisestään hyvää puhdistustulosta. Insta Automation on valittu hankkeen prosessiautomaatiosta ja -instrumentoinnista vastaavaksi toimittajaksi, joka toimii Skanska Infra Oy:n aliurakoitsijana.

Prosessiautomaation osalta hankkeessa laajennetaan Instan jo puhdistamon rakennusvaiheessa toimittamaa ja nykyisin ylläpitämää prosessiautomaatiojärjestelmää. Hanke alkaa heti ja sen sovittu valmistuminen on keväällä 2023.

Insta toteutti alkuperäisen prosessiautomaation ja -instrumentoinnin urakan Turun seudun puhdistamo Oy:lle vuosina 2007–2009. Siitä lähtien Insta on toiminut laitoksen prosessiautomaation elinkaaren ja ylläpidon kumppanina. Yhteistyö on vuosien myötä laajennut myös digitalisaation osa-alueelle raportointiohjelmistojen ja tietoturvaan liittyvien toimitusten ja palveluiden myötä.

Kuva: Tero Säteri

Tutustu tarkemmin vesihuollon ratkaisuihimme:

Vesihuolto

Kiinnostuitko kokonaistoimituksistamme? Lue lisää:

Kokonaistoimitukset

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.