Miia Onkalo, Insta Vice President Business Development

26 - 4 - 2024 - Näkemyksiä

Turvallisemman yhteiskunnan rakentaminen jatkuu

Lähitulevaisuudessa aiemmat trendit teknologiakehityksen ja digitalisaation kiihtymisestä sekä vastuullisuudesta ja ilmastonmuutoksen hillitsemisestä nousevat pinnalle ja trendit siirtyvät voimakkaammin tutkimuksesta ja tavoitteista käytäntöön ja toteutukseen.

PuolustusTietoturva Business intelligenceDigitalisaatioHuoltovarmuusKyberturvallisuusTekoälyIoTVihreä siirtymä

Maailma on ollut viime vuosina varsin epävakaa ja ennustamaton, minkä vuoksi jotkin megatrendit ovat painuneet keskusteluissa taustalle niin koronaviruksen kuin Venäjän Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyssodan myötä. Lähitulevaisuudessa aiemmat trendit teknologiakehityksen ja digitalisaation kiihtymisestä sekä vastuullisuudesta ja ilmastonmuutoksen hillitsemisestä nousevat pinnalle ja trendit siirtyvät voimakkaammin tutkimuksesta ja tavoitteista käytäntöön ja toteutukseen.

Instan vahvuus on turvallinen digitalisaatio ja turvallisen yhteiskunnan rakentaminen. Samat teemat jatkuvat kiihtyvällä tahdilla. Uhkavetoinen maailmankuva vahvistaa puolustusteollisuuden ja kyberturvallisuuden roolia ja toisaalta painottaa kriittisen infran luotettavuuden merkitystä.

Me Instassa rakennamme ja luotamme jatkossakin omaan osaamiseemme. Teknologiat, joihin olemme keskittyneet tutkimushankkeissa löytävät tiensä osaksi tuotteitamme ja asiakasratkaisuja – kuten autonomia ja tekoäly. Vastuullisuutta ja ilmastonmuutosta hillitseviä ratkaisuja rakennetaan jo nyt Installa yhteistyössä eri liiketoiminnoissa ja niiden merkitys kasvaa 2030-lukua lähestyttäessä. Huolellinen keskittyminen kyberturvallisuustuotteisiin ja teollisuuden datapohjaisiin ratkaisuihin kasvattaa tuoteportfoliotamme sekä vastaa yhteiskunnan tarpeisiin. Puolustusliiketoiminnoissa luomme ratkaisuja muuttuneeseen maailmaan, sodankuvaan ja kansainvälisyyteen. Tulevaisuudessa tuotekehityksessä kansainvälisyys on mukana vielä entistäkin vahvemmin.

Miia Onkalo
Kirjoittaja

Miia Onkalo

Vice President, Business Development, Insta Advance

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.