Open search

  Työn sisältö ja yhteisö ratkaisevat

  Data-analyytikko Julius Kallio nauttii mielekkäistä työtehtävistä, työn joustavuudesta ja uuden oppimisesta. Itsenäisessä työnteossa kulkevat rinnalla osaavat ja auttavat kollegat.

  Maisterin tutkintooni sisältyi syventäviä tilastotieteen ja tietojenkäsittelytieteen opintoja, joiden painopiste oli data-analyysissa. Graduni tein syväoppimisen soveltamisesta lääketieteessä. Kandidaatin tutkinnon suoritin tilastotieteestä, ja kandidaatin tutkielmani aiheena olivat latenttien muuttujien regressiomallit. Olen saanut hyödyntää opintojani lähes sataprosenttisesti työelämässä. Minulle on kirkastunut, että data science on se oma juttuni, ja haluan kehittyä siinä mahdollisimman hyväksi.

  Vaihtelevia projekteja analytiikan ja keinoälyn parissa

  Iso osa työajastani kuluu intohimoni parissa eli suunnittelemalla ja toteuttamalla analytiikka- ja keinoälyratkaisuja asiakkaillemme. Työni on melko itsenäistä, mutta sosiaalinen kulma työhön tulee ajatusten vaihtamisesta työkavereiden kanssa, sisäisistä palavereista sekä asiakastapaamisista. Data scientist -porukkamme kasvoi kahdesta viiteen, kun tiimimme siirtyi Insta DefSecistä Intopalo Digitaliin. Erilaista asiantuntemusta on nyt vielä enemmän, ja tiimimme kesken voi jakaa ongelmia luottaen siihen, että aina saa apua.

  Meillä on menossa mielenkiintoisia projekteja vaihtelevilla sisällöillä ja lisää on tulossa - data-analyysin, koneoppimisen ja syväoppimisen sovelluskohteita on valtavasti! Olen itse kasvattanut asiantuntemustani erityisesti syväoppimisessa. Lisäksi olen kiinnostunut vahvistusoppimisesta, ja seuraavaksi haluaisin päästä soveltamaan sitä kunnolla ja kehittymään siinä. Parhaillaan laajennan osaamistani opiskelemalla projektieni ohessa pilvilaskentaa sekä business intelligencea. Työpäivieni sisältö vaihtelee paljon. Olen esimerkiksi kirjoittanut töissä myös blogitekstejä, joista kollegani ovat antaneet paljon hyvää palautetta.

  Installa viihtyy ja kehittyy

  Työpaikkana Insta on mielestäni mukava, ja täällä on tosi kivoja ihmisiä töissä. Työpäiviini mahtuu yleensä niin paljon huumoria, että en ole työskennellyt täällä yhtään päivää nauramatta kertaakaan. Finlaysonin toimisto on viihtyisä, ja ympäristö ihmisineen on eloisa ja nuorekas, mikä sopii itselleni todella hyvin. Joustavat työskentelytavat helpottavat arkeani ja tuovat työhöni autonomiaa, ja kun lisäksi työmatkanikin on lyhyt, voin käydä tarvittaessa kotona työpäivän aikana. Etätyömahdollisuus, mahtavat työkaverit ja muun muassa hyvät liikuntaedut ovat plussaa. Päivittäisessä työssäni parasta on kuitenkin työtehtävät itsessään, sillä jo pelkästään ne pitäisivät minut tyytyväisenä.