• Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.
Open search

Tiivis porukka on työn liima

Työyhteisö ja joustavat työajat ovat projektipäällikkö Mikko Tannerille työn parhaita puolia.

Opiskelin Pyynikin ammattioppilaitoksessa lukion ja ammattitutkinnon yhteistutkinnon. Tämän jälkeen työskentelin pari vuotta automaatioasennuksen parissa reissuasennushommissa. Matkaamista tuli lähinnä Pohjoismaiden alueella ristiin rastiin.

Halusin jatkaa opintoja ja 2005 valmistuin insinööriksi TAMKin automaatiolinjalta. Toimin opintojen ohessa ja valmistumisen jälkeen suunnittelutoimistossa automaatiosuunnittelijana. Sen jälkeen työskentelin ensin työmaapäällikkönä ja käyttöönottoinsinöörinä. Maantieteellinen alue laajeni Pohjoismaista ja tuli kierrettyä ympäri maailmaa. Vuonna 2010 kotimaa alkoi kutsua takaisin ja pari vuotta kului projektipäällikkönä sairaaloihin liittyvien sähköautomaatioprojektien parissa. Kahden vuoden päästä siitä huomasin, että Installe haettiin projektipäällikköä ja päätin tarttua haasteeseen. Kannatti, sillä nyt Instan tehtävässä on vierähtänyt jo lähes 9 vuotta.

Projektit vedetään myyntiprosessista valmiiksi asti, joten siinä pääsee näkemään koko toimitusprosessin. Kun myynti ja toteutus ovat samassa, tulee myytyä realistisesti toteutuskelpoisia projekteja. Suuri osa työstäni kuluu kuitenkin toimitusprosessin hallinnoinnin parissa ja yhteistyössä eri tahojen kanssa. Työn monipuolisuus on jaksanut kiinnostaa minua vieläkin ja olen viihtynyt hyvin. Usean vuoden kokemuksella työ hoituu jo aika vahvalla rutiinilla.

Hyvässä työyhteisössä viihtyy vapaallakin

Meillä asentajat, projektipäälliköt, työnjohtajat sekä projektitoimintojen sisäiset palvelut muodostavat hyvän porukan. Järjestämme työporukan kanssa säännöllisesti virkistyspäiviä. Porukka osaa irtaantua työjutuista ja yhteisiä puheenaiheita riittää muutenkin. Yleensä käymme liikuntapaikoissa, esimerkiksi Himoksella ja Vierumäellä. Parin päivän reissut sisältävät yleensä jotakin mukavaa aktiviteettiä, syömistä ja saunomista.

Installa on perusasiat ja edut kuten terveydenhuoltopalvelut ja liikuntasetelit kunnossa. Omassa työssäni työsuhdeauto on ollut hyödyllinen ja työtä helpottava, sillä ajokilometrejä tulee vuodessa melkoisesti. Kampusalue Sarankulmassa on todella hyvä ja toimistot toimivat.

Joustavaa perheen ja työn yhdistämistä

Projektielämä on aaltomaista ─ välillä on paljon työtä ja välillä saattaa tulla pieniä taukoja, jolloin työn tekeminen on hieman rennompaa. Työaika on joustava, mutta sen täytyy olla sitä myös omalta puolelta. Työmaat pyörivät joskus 24/7. Joustavuus mahdollistaa myös ajan perheelle ja muulle hyvin. Itse vietän vapaa-aikaa veneillen ja kalastaen, sekä lasketellen. Sen lisäksi pidän kuntoani yllä uimalla lasten uintiharrastuksien ohessa.

Koulun penkiltä tulleille nuorille työarjen intensiivisyys voi tulla helposti yllätyksenä. Vuosien saatossa olen oppinut tasapainottamaan vapaa-aikaa ja asettamaan asiat arvojärjestykseen. Työ on hyvin itseohjautuvaa, joten aika harvalla on antaa valmiita eväitä, mutta esimieheltä ja kollegoilta saa tukea ja näkökulmia. Vaikka työ hoituu jo vankalla ammattitaidolla, nautin yhä siitä, sillä työ on vaihtelevaa. Kahta samanlaista päivää ei tässä työssä tulekaan!

Arvostatko sinäkin työpaikassa porukan tukea ja hyvää henkeä?

Tutustu avoimiin tehtäviimme