Open search

  Perheen ja työn yhdistäminen voi edistää uraa

  Tuotepäällikkö Maija Wirlander löysi fokuksen joustavan työajan kautta. Työ on tarpeiden ja toteutuksen tulkkaamista, ja dialogin kautta vaikuttamista, jotta päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

  Olen tietotekniikan diplomi-insinööri ja sähkön kandi. Opiskelin käytettävyyttä ja ohjelmistotuotantoa sekä matematiikkaa. Urallani en ole toistaiseksi päätynyt koodaamaan, vaan käytettävyys ja käyttäjäkokemus ovat vieneet mukanaan ja tehneet minusta asiakas- ja tuotekehitysrajapinnoissa työskentelevän tuotepäällikön.

  Neuvottelen muutoksista sopimuksiin, teen ennakkovalmisteluja, kartoitan tarpeita, selvitän vaatimuksia ja mitä asiakas niillä tarkoittaa. Tiimirajapinnassa olen kehittäjien kanssa määrittelemässä miten sovitut asiat lopulta toteutetaan. Tässä koulutustaustani on ollut selvästi hyödyksi, sillä pystyn käymään keskustelua sekä loppukäyttäjän, asiakkaan että ohjelmistokehityksen näkökulmasta.

  Työni on ongelmien ratkaisua keskustelujen kautta, toki myös dokumentointia, esittämistä, viestintää. Osallistun myös Insta Responsen johtoryhmän toimintaan. Teen työtä useilla tasoilla, pyrkimyksenäni saada kaikki toimijat tukemaan toisiaan ja pelaamaan yhteiseen maaliin. Ajattelen, että työssäni tulkkaan eri lähtökohdista tulevien ihmisten ajatuksia. Avoimuus ja läpinäkyvyys ovatkin kaksi asiaa, joita pyrin työssäni edistämään, sisäisesti ja ulospäin, rakentavasti ja ratkaisuja löytäen ja katson mihin asti se johtaa.

  Perheystävällisyys on kaikkien etu

  Olen tehnyt lyhennettyä työviikkoa jo jonkin aikaa. Olen oppinut ajan merkityksen uudella tavalla, kun viikosta on otettu päivä tai kaksi pois. Se on pakottanut priorisoimaan rankalla kädellä ja keskittymään vain oleelliseen, jottei päivistä tulisi silppuisia.

  Haluan korostaa joustavan työajan tärkeyttä, sillä se voi olla jaksamiselle ja uralle todella hyväksi. Uskon, että olen jaksanut painaa ja kehittyä juuri tämän johdosta. Tulin harjoittelijana ohjelmistotestaajaksi, ihan eri projektiin, josta siirryin aika nopeasti suunnittelemaan käyttöliittymiä. Dippatyön tein Responseen, jonne jäin käytettävyysasiantuntijaksi, ja matka on jatkunut tuoteomistajaksi ja tuotepäälliköksi. Intoni tehdä ja kehittyä on näkynyt ja olen saanut haastavampia tehtäviä. Joustosta hyötyy myös yksityiselämä — olemme mieheni kanssa äärimmäisen onnellisia näistä järjestelyistä, olemme onnellisempia, energisempiä ja paremmin voivia kuin ennen lapsia.

  Responsen mahtava porukka on toinen “perheeni” — täällä on huikean lahjakkaita tyyppejä ja millä sydämellä he tekevät! Arvostan heitä ihan valtavasti. Sitä haluaa tehdä oman työnsä hyvin, ja kaikella toiminnallaan edistää, että tavoitteemme on selkeä ja yhteinen.

  Vaikuttamista ja kehittämistä

  Vapaa-ajallani olen aktiivisesti Mothers in Business -yhdistyksen toiminnassa ja kuulun sen hallitukseen. Erilaisista aiheista järjestämissämme tapahtumissa pääsee tutustumaan laajalla skaalalla omien alojensa rautaisiin ammattilaisiin. Siinä on mahtava tilaisuus oppia mistä tahansa, ilman että se välttämättä liittyisi työkontekstiisi.

  Yksi draiverini onkin uuden oppiminen, tiedon saaminen. Minulla on kova vimma mennä eteenpäin, en kauheasti pysähdy. Olen viimeisen vuoden aikana löytänyt sisäisen vaikuttajani. On ollut siistiä huomata, että on onnistunut viemään isojakin muutoksia osaksi eri yhteisöjen toimintaa. Yritänkin pitää katseeni koko ajan hiukan kauempana nähdäkseni mitä tämän hetken ja tavoitteen välissä täytyy tapahtua. Rakastan eniten sitä, kun voin auttaa ihmisiä ymmärtämään asioita ja toisiaan, kohtaamaan ja näkemään asioiden yhteyksiä. Parhaimmat kiksit saan ihmisten kanssa tekemisestä ja ongelmien ratkomisesta yhdessä.

  Sytytkö sinäkin työstä, jossa pääset kehittämään asioita?

  Tutustu avoimiin tehtäviimme