• Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.
Open search

Paras versio itsestä löytyy kokeilemalla

Ohjelmistokehittäjä Valtteri Luoma arvostaa sitä, että Insta tarjoaa mahdollisuuden itsensä toteuttamiseen monipuolisissa tehtävissä. Valtterille palkitseva urapolku on kuin ketterä ohjelmistoprojekti, jossa uuden oivaltaminen ja kehittyminen on jatkuvaa.

This story also available in English

Aloitin Installa kesäharjoittelijana toukokuussa 2016. Sitten kirjoitin diplomityöni, valmistuin TTY:ltä ja sain vakituisen työpaikan ohjelmistokehittäjänä. Töiden ja koulun yhdistäminen onnistui joustavasti, ja kokeneemmat työkaverit auttoivat minut hyvään alkuun.

Installa olen päässyt toteuttamaan itseäni, ja kulttuurimme on sekä avointa että itseohjautuvaa. Tekemistä eivät ohjaa tittelit vaan se, mihin tahtoo kulloinkin suuntautua ja mitä työltään toivoo. Olen saanut vetää projekteja ja tiimejä, tehdä esimiestyötä sekä antaa panokseni eri teknologia-alueiden kehittämiseen. Erityisen palkitsevilta ovat tuntuneet ne projektit, joilla on yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Osaltani näitä ovat olleet muun muassa terveysteknologian, hätäkeskusjärjestelmien ja merenkulun kehittäminen. Lisäksi olen päässyt auttamaan teollisia asiakkaitamme toimimaan turvallisemmin sekä lisäämään kilpailukykyään. Oman mausteensa antaa futurististen prototyyppien kehittäminen.

Lähtökohtana vahvuudet, ajurina arvot

Tahtoisin muuttaa sen käsityksen, että ohjelmointityö on yksinäistä puurtamista. Ketterä ohjelmistokehitys on sosiaalista, sillä se perustuu jatkuvaan vuorovaikutukseen, iterointiin ja yhdessä oivaltamiseen sen sijaan, että tarjoaisimme niin sanotusti valmiiksi pureskeltuja ratkaisuja. Tykkään olla suoraan asiakkaaseen yhteydessä, oppia ymmärtämään heidän haasteensa sekä auttaa löytämään parhaat keinot ratkaista ne. Tämä tukee myös testattuja luontaisia taipumuksiani ongelmanratkaisijana. Mikä tärkeintä, yhdessä asiakkaan kanssa tekemällä päästään rakentamaan luottamusta, mikä on Instan ydinarvo.

Monipuolinen työnkuvani haastaa ja opettaa tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa vaihtelevissa toimintaympäristöissä, mikä ei aina ole helppoa, mutta antaa paljon. Kokemusteni myötä olen oivaltanut myös sen, minkä tyyppisistä projekteista ja työskentelytavoista pidän eniten.

Valtteri Luoma 1_1000x650px

Mahdollisuuksien maailma

Insta on mielenkiintoinen työnantaja erityisesti siksi, että saman katon alta löytyy niin paljon erilaisia projekteja ja suuntautumismahdollisuuksia – vaihtoehtoja riittää lyhyistä projekteista aina vuosien hankkeisiin, toimialasta ja tehtävästä toiseen. Kun kaipaa vaihtelua tai tahtoo haastaa itseään, rinnalleen saa henkilökohtaisen uravalmentajan, jonka kanssa on hyvä jatkaa eteenpäin. On hienoa, että ohjauskeskusteluja järjestetään useamman kerran vuodessa.

Installa henkilöstöstä pidetään hyvää huolta, ja vaikka etätyö on ollut meillä aina mahdollista, on välittäminen korostunut poikkeusolojen vallitessa – olemme saaneet kotitoimistoille ergonomiset työpisteet, ja yhteishengen ylläpitämiseksi on tehty monia asioita, kuten järjestetty etäkokoontumisia ja -lounaita. Lisäksi meitä kuunnellaan ja osallistetaan aktiivisesti. Esimerkiksi, kun toimistomme muutti Hervannasta Finlaysonille, pääsin suunnittelemaan tiloja arkkitehtien kanssa sekä auttamaan käytännön järjestelyissä. Luottamus ja joustavuus on arkeni sujuvuuden kannalta keskeistä, sillä puolisoni on kolmivuorotyössä. Myös henkilöstön työn ja vapaa-ajan tasapainosta huolehditaan hyvin. Harrastukseni, fillarointi, suunnistus ja pelaaminen, auttavat jaksamaan työssä paremmin.

Aloittavia ohjelmistokehittäjä kannustan keskittymään itseä kiinnostaviin asioihin, mutta samalla olemaan uudelle avoimia. Vaikka etukäteen ajattelisi, ettei pidä jostakin, saattaa siihen ryhdyttyään yllättyä positiivisesti. Parhaan version itsestään löytää kokeilemalla.

 

Haluatko sinäkin löytää parhaan version itsestäsi monipuolisten mahdollisuuksien talosta?

Tutustu avoimiin tehtäviimme

Valtteri