Open search

  Oikein toimiminen sytyttää töissä ja jalkapallokentällä

  Ohjelmistoarkkitehti Olli Lammin työssä olennaista on teknisen ammattitaidon kehittäminen ja omien kätten jäljen näkeminen. Tärkeää työssä on myös keskusteleva kulttuuri sekä järkevyyteen ja faktoihin perustuvat päätökset.

  Kuten moni muukin Installa, olen TTY:n diplomi-insinöörejä. Opiskelin ohjelmistotekniikkaa ja tietoliikennetekniikkaa. Valmistuttuani olin ensin koodari, mutta aika nopeasti siirryin toimimaan pienten projektien projektipäällikkönä, tiimiesimiehenä softakehityksessä ja kehityspäällikkönä.

  Instan konsernissa olen ollut pariin otteeseen. 2009 tulin tähän viimeisimpään työsuhteeseen projektipäälliköksi, josta olen hivuttautunut ohjelmistoarkkitehdiksi ja takaisin teknisemmälle puolelle, koska se tarjoaa minulle hallinnollista roolia enemmän onnistumisen kokemuksia.

  Haluan ylläpitää ja kehittää teknistä ammattitaitoani ja päästä näkemään sellaisen leiman työssäni, että minä olen tämän tehnyt, saanut aikaan. Olen pääarkkitehtityyppisessä roolissa ja työssäni on paljon vaihtelua. Päiviini kuluu paljon asiakaskontaktia, suunnittelua ja koodaamistakin. Olen itse deadline-orientoitunut ihminen eli paineisemmat ja pohdiskelevammat jaksot vuorottelevat.

  Huippuosaajia ja avoimuutta

  Kollegani Installa ovat hyvin älykkäitä, osaamisen taso on todella korkea. Monet ovat kyseenalaistavia, uskaltavat haastaa, kuitenkin hyvässä hengessä ja perusteluineen. Meillä on keskusteleva, matalahierarkkinen meno. Joku on toki aina vastuullinen henkilö, mutta kulttuuriin kuuluu, että kuunnellaan ja tehdään faktoihin ja järkevyyteen perustuvia päätöksiä. Myös omassa roolissani pyrin suhtautumaan objektiivisesti asioihin.

  Minulle tärkeintä Installa on avoimuus ja rehellisyys sisäisesti ja ulospäin, ettei tarvitse valehdella kenellekään missään — arvomaailmamme kohtaavat. Itseäni kiinnostaa myös puolustusteknologia. Asiakkaan kanssa toimiminen ja haasteellinen työ, jossa voi käyttää vahvuuksiaan on minulle tärkeää.

  Kehittymistä monella kentällä

  Vapaa-aikani kuluu kodin, perheen, lasten ja heidän harrastustensa parissa. Ujutan väliin liikuntaa, esimerkiksi laskettelua talvella, kesällä pyöräilyä kuntoilumielessä — yksin pyöräillessä aivotkin tuulettuvat. Olen myös jalkapalloerotuomari, mikä on taas aivotoimintaa vaativaa liikuntaa. Siinä täytyy keskittyä hetkeen. On mahtavaa kehittyä pelin lukemisessa ja tulkitsemisessa, ja vaikka homma ei sitä kiitollisinta olekaan, se sopii persoonalleni, koska siinä pyritään puolueettomuuteen ja oikein toimimiseen.

  Haluaisin pystyä jatkamaan kehittymistä siinä, mitä teen tulevaisuudessa. Työpaikan pysyvyys on yksi asia, mikä Installa on hyvää. Koko ajan on ollut voimakas tunne, että yritys tai oma työpaikka ei ole uhattuna. Turvallisuuden tunne ja luottamus tulevaisuuteen on tärkeää ihmisille, varsinkin kun on lapsia ja asuntolainaa.

   

  Onko sinullekin keskusteleva, ammattitaitoinen työyhteisö tärkeä?

  Tutustu avoimiin tehtäviimme