• Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.
Open search

Ohjelmistoarkkitehti on monessa mukana

Ohjelmistoarkkitehti Ville Tipurin työssä hienointa on päästä suunnittelemaan jotakin uutta täysin puhtaalta pöydältä.

Olen työskennellyt Installa vuodesta 1998 lähtien. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri ja opiskelin Tampereen teknillisessä korkeakoulussa eli nykyisessä Tampereen yliopistossa digitaali- ja tietokonetekniikkaa.

Ulkomaankomennuksen kautta ilmailun pariin

Alkuun työskentelin Insta DefSec Oy:ssä, jossa pääsin tekemään tiedonsiirtojärjestelmiä ja johtokeskuksissa käytettäviä ohjelmistoja. Toimin myös hetken aikaa asiakasrajapinnassa projektipäällikkönä, mikä oli omalla tavallaan mukavaa hommaa.

Vuonna 2013 päätin hakea Instan sisäisessä haussa Insta ILS Oy:n komennustehtävälle Saksaan toteuttamaan helikopterin testausjärjestelmän ohjelmistoa, koska olen aina ollut erittäin kiinnostunut uudesta tekniikasta ja laitteistoläheisestä ohjelmoinnista. Komennuksella Saksassa vierähti vuosi ja neljä kuukautta. Ulkomaan komennus oli hieno kokemus ja suosittelen sitä kaikille, joilla on siihen mahdollisuus. Komennuksen aikana rakastuin Itävallan Alppeihin ja sinne pitäisi päästä vaeltamaan aina uudestaan ja uudestaan.

Komennuksen jälkeen toimenkuvani ja vastuuni ovat kasvaneet ajan myötä ja työtehtäväni ovat muokkautuneet omien mielenkiinnon kohteideni mukaan. Tällä hetkellä työtehtäviini kuuluu olla mukana projektien alkuvaiheessa ohjelmistojen arkkitehtuurisuunnittelussa. Projektit ja sovelluskohteet ovat monipuolisia ja vaihtelevia – työn alla voi olla pienen mikrokontrollerin ohjelmisto tai webbikäyttöliittymän suunnittelu aina toteuttamiseen asti. Kehitän myös dokumentinhallintajärjestelmäämme ja toimin järjestelmän tukihenkilönä. Toki myös jonkin verran koodailen, jotta arkkitehdin taidot pysyvät yllä.

Parasta työssäni on se, kun pääsen alusta asti suunnittelemaan ja toteuttamaan jotakin järjestelmää. Viime aikoina mielenkiintoisinta on ollut Insta ILSin kehittämän lentäjän hengitysilmamonitorin, IPBAMin, ohjelmistosta vastaaminen. On hienoa, että pääsee puhtaalta pöydältä suunnittelemaan ja tekemään uutta tuotetta.