Open search

  Myyjän työviikko syntyy itseään johtamalla ja innostavista haasteista

  Monipuolinen myyntityö joustavassa työkulttuurissa maistuu yrittäjähenkiselle Laurille. Konsulttitalon kattavaa tarjoamaa pääsee paitsi tarkastelemaan asiakkaan kanssa, myös kehittämään. Työn ja vapaa-ajan pystyy myös sovittamaan mieleisekseen.

  Olen ollut Installa nyt reilun vuoden verran monipuolisissa myynnin hommissa. Virallinen tittelini on Business Development Director ja sen alla on tullut tehtyä kaikkea uusasiakashankinnasta KAM-hommiin ja liiketoiminnan kehittämiseen. Keuruulaisena maatalon poikana ja yrittäjähenkisenä ihmisenä olen saanut tehdä Insta Digitalilla töitä hyvin monipuolisesti IT-asioiden parissa, olla mukana kaikenlaisessa ja aidosti vaikuttaa asioihin.

  Koneenrakennuksesta ohjelmistopuolen myyntiin

  Urani starttasi varsinaisesti liikkeelle TTY:ltä, jonne lähdin vuonna 2004 opiskelemaan koneteknologiaa. Askeleet johtivat koneenrakentajakillan puheenjohtajan lintutorniin, josta oli hyvä tähystää markkinoita ja todeta, että tämä ei ollut itselle se sopiva markkina.

  Uudeksi suunnaksi valikoitui ohjelmistopuoli ja yrittäjähenkisenä löysin nopeasti itseni startupeista. Maailman fakta on kuitenkin, että startupit ovat tuulisia paikkoja ja parin seikkailun jälkeen perustamani firman porukka siirtyi toiseen yritykseen töihin. Siellä työni suuntautui selkeästi myyntiin ja isojen accountien hoitoon.

  Monipuolista ja haastavaa myyntityötä

  Insta Digitalilla ehdottomasti parasta ja haastavinta on ollut se, että konsulttitalossa tarjoama asiakkaille on äärimmäisen laaja. Tuotetalossa myytiin yhtä tuotetta ja konsulttialalla vuorostaan voidaan rakentaa (melkein) mitä vain. Myynti on kuitenkin mielikuvien luomista ja asioiden sopivaa yksinkertaistamista ja kärjistämistä riippumatta siitä, mitä kaupataan.

  Digitalilla tämän haasteen kanssa ei pelkästään tarvitse painia, vaan sitä tarjoamaa on päässyt myös kehittämään, ja sivussa on tullut nakuteltua budjetteja ja mietittyä talouttakin. Suurin osa viikostani menee kuitenkin puhtaaseen myyntityöhön. Välillä tulee iltalenkillä tuuletettua aivoja ja mietittyä myyntistrategioita.

  Omannäköinen viikko itseään johtamalla

  Insta Digitalin kulttuurista en tiennyt juurikaan ennen kuin aloitin täällä. Ehkä siitä on vähän vaikeakin antaa kirjoittaen hyvää kuvaa. Kuitenkin täällä ollessa sitä on alkanut arvostamaan yhä enemmän, ja se tarjoaa poikkeuksellisen hyvän pohjan työntekoon ja erilaisten mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Koska kukaan ei seiso selän takana käskemässä ja työtä voi limittää muun elämän kanssa, täytyy itseään osata johtaa myös fiksusti.

  Juuri joustava kulttuuri on mahdollistanut myös erittäin hyvin sen, että perhe-elämä, harrastukset ja kunnon yöunet limittyvät työn tekemiseen. Minulle on luonnollista lähteä töistä juoksulenkille, hakea lapsi hoidosta ja jatkaa töitä sitten iltavuorossa, kun puoliso on palannut kotiin töistä. Meillä työmaalla se on ollut ihan ilmoitusluontoinen asia, koska jokainen organisoi työnsä itsenäisesti.

  Tiimihenkeäkin voi pitää yllä joustavasti. Koronan aikaan keväällä meillä oli esimerkiksi etä-afterworkejä, joihin osallistuminen onnistui näppärästi niin, että vaimo ajoi autoa suuntana mökki, lapsi istui takapenkillä ja itse korkkasin Teams-miitissä sihijuoman etupenkillä.

  Vapaa-aikani kuluu suurelta osin mahdollisimman kaukana kaupungista mökillä kalastaen, polkujuosten ja ihan perheen kanssa. Voisi myös sanoa, että ruoka on minulle sekä intohimon kohde että harrastus. Bravuurini on juureen leivottu ruisleipä ja sitä on riittänyt työkavereillekin maisteltavaksi. Dieettinä olen noudattanut aina sea food dietia. "When I see food, I eat it." Se pitää tällaisen parimetrisen myyjän energisessä vireessä koko päivän!

  Onko joustava ja monipuolinen työ myös sinun juttusi?

  Tutustu avoimiin tehtäviimme