Open search

  Kesäkoodaajasta työyhteisön kehittäjäksi

  Tulin Intopalolle kesäharjoittelijaksi suoraan koulunpenkiltä TTY:ltä toukokuussa 2016. Sen jälkeen olen tehnyt dippatyöni, saanut vakituisen Software Developer -pestin ja päässyt osallistumaan koko työyhteisön kehittämiseen.

  KESÄHARJOITTELIJASTA VAKIDUUNIIN

  Päätös hakea töihin Intopalolle syntyi Yrityspäivillä, loppujen lopuksi aika fiilispohjalta juteltuani Intopalon edustajien kanssa. Kuulin, että Intopalolla tehdään mm. koneoppimista ja data science -projekteja, jotka molemmat kiinnostivat minua. Olin ollut TTY:llä opiskelujen aikaan pari kesää töissä Microsoftilla, mutta varsinaista ammattimaista koodauskokemusta minulla ei ollut ennen Intopalolla aloittamista.

  Näin jälkikäteen ajatellen homma meni aika lailla nappiin. Rekryprosessi eteni sujuvasti: kävin parissa haastattelussa ja muistin kysellä aktiivisesti paikan perään. Sain kesätyöpaikan, työprojektista sain myös tehtyä koululle dippatyön ja lopulta valmistuin sekä sain mieluisan vakituisen työpaikan. Varsinkin Hervannassa asuvalle töiden ja koulun yhdistäminen onnistui todella helposti.

  TTY:n opetus antoi yllättävän hyvät valmiudet oikeisiin töihin. Teoreettinen pohja, tiettyjen koodauskielten ja tekniikoiden sijaan, antoi hyvät lähtökohdat vaikkapa webbimaailmaan syventymiselle. Alussa Intopalon kokenut webbikehittäjä oli auttamassa ja neuvomassa.

  TÖIHINMENO MAANANTAINA EI AHDISTA

  Intopalolla olen päässyt osallistumaan mielenkiintoisiin ja mielekkäisiin projekteihin. Työ maistuu jopa siinä määrin, että sunnuntaina alan jo vähän odotella työpaikalle paluuta. Slackia tulee seurattua joskus vapaa-ajallakin.

  Tähän asti laajin tekemäni projekti liittyi ihan uudenlaiseen terveysteknologiaan - siihen, miten sairaudesta kärsiviä ihmisiä voidaan auttaa elämään parempaa arkea. Oikeiden ihmisten oikeiden ongelmien ratkominen on todella motivoivaa. Projektia tehtiin vahvassa startup-hengessä ja tuote spinnattiinkin Intopalosta omaksi kasvuyrityksekseen - https://www.neuroeventlabs.com/

  Tuntuu siltä, että koko ajan oppii jotain uutta. Vanhemmat intopalolaiset ovat todella ammattitaitoisia, ja osaamista jaetaan mielellään. Seniorit ja juniorit sekoittuu niin projekteissa kuin lounaspöydässäkin tai kahvikupin äärellä. Osaajia löytyy laajasti eri aloilta, C++-konkareista webbipuolelle ja VR:ään.

  VASTUUTA JA VALINNANVAPAUTTA

  Intopalolla voin vaikuttaa aika paljon vaikkapa käyttämiini työkaluihin, metodeihin sekä työaikoihin ja -paikkoihin. Projekteihinkin voin vaikuttaa jossain määrin. Siitä olen aivan varma, että pääsisin epämieluisasta projektista kyllä halutessani pois - sellaista projektia ei vaan vielä ole tullut vastaan.

  Vastuuta Intopalolla saa sitä halutessaan, niin asiakasprojekteissa kuin niiden ulkopuolellakin. Itse olen osallistunut paljon Intopalon työyhteisön kehittämiseen, konkreettisena esimerkkinä vaikkapa uusien toimitilojen etsiminen ja suunnittelu. On hienoa päästä aidosti vaikuttamaan itseäni ja kaikkia muitakin koskeviin asioihin.

  Koulunpenkiltä Intopalolle tulevalle sanoisin, että Intopalo on paras paikka oppia uusia juttuja. Täällä pääset hyppäämään softakehityksen osa-alueesta toiseen, pysyä lähellä mukavuusaluettasi tai opetella jotain aivan uutta.

  Kirjoittaja

  Valtteri Luoma