Open search

  Hyvät etenemismahdollisuudet ja kannustava ympäristö itsensä kehittämiseen

  Instan SOC-palvelukeskuksessa työskentelevä Lassi Halkosaari ylläpitää jatkuvaa tilannetietoisuutta tietojärjestelmien tilasta ja tunnistaa tietoturvapoikkeamia yhdessä tiiminsä kanssa.

  Suuntasin aikoinaan IT-alalle, koska halusin tehdä tulevaisuuden työtä. Olin erityisen kiinnostunut kyberturvallisuudesta, ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tähän oli hyvät koulutusmahdollisuudet. Nyt korkeakouluopintoni ovat loppusuoralla ja jäljellä on enää opinnäytetyö, jonka kirjoitan ensi syksynä.

  Installe päädyin opintojen kautta. Kurssilla parhaiten menestyneille opiskelijoille avautui mahdollisuus hakea töihin Installe, ja tartuin innokkaana tilaisuuteen. Haastattelun päätteeksi minulle tarjottiin töitä. Ensimmäisen kesän jälkeen keskityin vuoden verran opiskeluihin ja palasin seuraavana kesänä takaisin Installe uusien tehtävien pariin. Sen jälkeen olen työskennellyt opintojen ohella tuntityöläisenä sekä kesät täysipäiväisesti. Tällä hetkellä työskentelen SOC-tietoturvaharjoittelijana kriittisiin tietojärjestelmiin ja kyberturvallisuuteen erikoistuneessa Insta Advancessa.

  Vaihtelevat toimenkuvat

  Insta-urani aikana olen päässyt työskentelemään kolmessa eri toimenkuvassa. Ensimmäisenä kesänä tein töitä dokumentoinnin parissa. Muutin raportteja paperisesta muodosta sähköiseen, helpommin käsiteltävään muotoon. Dokumentoinnista siirryin raportoinnin automatisointiin, jossa integroidaan useasta eri datalähteestä tuleva tieto halutunlaiseksi kokonaisraportiksi. Raportointia on pitkään tehty käsin, joten automatisoinnin kehittäminen vaatii paljon työtä, mutta tehostaa toimintaa merkittävästi. On ollut hienoa päästä konkreettisesti näkemään automatisoinnin kehittävä merkitys raportointiin liittyvissä työtehtävissä.

  Tänä keväänä siirryin työskentelemään kyberturvan tilannetietoisuuden pariin Instan SOC-palveluun (Security Operations Center). SOC-palvelukeskuksessa valvomme ja suojaamme kriittisiä IT-järjestelmiä tunnistamalla vaikeasti torjuttavat hyökkäykset ja muut uhkatilanteet. Työpäivä alkaa usein tarkastelemalla saapuneet tiketit ja hälytykset, jonka jälkeen päivän sisältö muovautuu tilanteen mukaan. Välillä on rauhallisempaa ja toisinaan paiskitaan lujaa hommia. Koskaan ei etukäteen tiedä, minkälainen päivä on tulossa. Ympärillä olevassa tiimissä vallitsee rento ja vapaa ilmapiiri. Ihmiset ovat helposti lähestyttäviä ja autamme toisiamme puolin ja toisin. Koen, että Installa ammattitaitoani on arvostettu jokaisessa työtehtävässä heti alusta lähtien.

  Lassi_Halkosaari_1000x650px

  Instalta löytyy kaikki, mitä ihminen tarvitsee

  Parasta työssäni on ehdottomasti vapaus. Valvomotyö vaatii suurimmaksi osaksi säännöllistä läsnäoloa, mutta muuten Installa on oltu todella joustavia työaikojen suhteen, mikä on helpottanut työskentelyä opintojen ohella.

  Installa on hienoa se, miten paljon oman työn sisältöön voi vaikuttaa. Meillä on hyvät etenemismahdollisuudet ja kannustava ympäristö itsensä kehittämiseen. Työnantajassa minulle tärkeitä tekijöitä ovat taloudellinen vakaus ja arvostus henkilöstöä kohtaan. Näiden tekijöiden vuoksi haluan työskennellä Installa myös tulevaisuudessa.

   

  Arvostatko sinäkin työpaikassa hyviä etenemismahdollisuuksia sekä itsensä kehittämistä?

  Tutustu avoimiin tehtäviimme