• Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.
Open search

iNetti – helpotusta kunnossapidon hallintaan

Ota yhteyttä

Sähkönjakelun kunnossapitoasiakkaillemme suunnattu laitekannan ylläpitojärjestelmä iNetti tarjoaa vaivattoman ja luotettavan tavan huolehtia sähkönjakelulaitteiden elinkaaresta. Sen avulla varmistat, että määräaikaishuollot tulee tehtyä oikea-aikaisesti.

Vaivatonta ja luotettavaa laitekannan ylläpitoa

Sähkönjakelujärjestelmän aiheuttamilta häiriöiltä välttyminen edellyttää systemaattista ja säännöllistä laitekannan huoltoa. Ennakoivat huollot, määräaikaishuollot ja optimoidut uusinnat turvaavat laitekannan häiriöttömän toiminnan ja minimoivat suunnittelemattomat vikatilanteet.

Sähköverkko voi kuitenkin sisältää tuhansia laitteita. Ajantasaisten huolto- ja tarkastustietojen helppo löydettävyys sujuvoittaakin ylläpitotöitä merkittävästi. Näin varmistetaan, että määräaikaishuollot tehdään oikeana ajankohtana tai että varalaite löydetään vikatilanteen sattuessa. 

Laitekannan ylläpitojärjestelmä iNetti on osa Instan tuottamaa sähkönjakelulaitteiston kunnossapitopalvelua ja saatavilla sähkönjakelun ylläpitoasiakkaille. Sen avulla laitteiden huolto ja ylläpito on vaivatonta.

iNetin avulla selätät sähkönjakelulaitteiden ylläpidon haasteet

  • iNetistä näet koko laitekantasi huoltotilanteen. Sen avulla varmistat, että määräaikaishuollot tulee tehtyä oikea-aikaisesti – järjestelmä ilmoittaa suunnitelluista kunnossapitotarpeista etukäteen ja kertoo, milloin on seuraava esimerkiksi lämpökuvaus, relekoestus, katkaisijahuolto muuntajahuolto, öljyanalyysi jne.
  • iNetistä löydät laitekohtaisen, ajan tasalla olevan huoltodokumentaation, kuten huoltopöytäkirjat, piirustukset ja ohjelmistot. Voit seurata sopimushuoltoja reaaliaikaisesti ja tarkistaa, onko huolto myöhässä aikataulusta, tehty tai vaaditaanko lisätoimenpiteitä. 
  • Järjestelmän avulla asiakkaan on helppo viestiä kunnossapidon kanssa. 
  • Ohjelmistoa on helppo käyttää sekä työpöytänäkymässä että mobiililaitteilla. Laitekohtaisen lokin kautta järjestelmään voi tallentaa yksittäisen laitteen käyttöongelmia tai häiriötilanteita.
  • Monipuolisten hakutoimintojen avulla iNetissä voi suorittaa hakuja esimerkiksi laitetyypin, sijainnin tai toimenpiteen perusteella. 
  • Tyypillisesti iNettiin viedään seuraavat laitteet: keskukset ja kojeistot, muuntajat, kytkinlaitteet (pien- ja suurjännitekatkaisijat, erottimet), suojareleet, kompensointilaitteet, UPS-laitteet ja akustot, AC- ja DC-käytöt sekä moottorit.

Reaaliaikaista seurantaa sopimushuoltoihin

Laitehuoltojen seurantaa sujuvoittaa iNettiin liitetty QR-koodi, joka korvaa huoltotarran. Laitteeseen tarran avulla kiinnitetty QR-koodi nopeuttaa oikean laitteen löytymistä järjestelmästä. QR-koodin avulla aukeavalta sivulta löytyy viisi edellistä ja viisi tulevaa huoltoa. Henkilö, jolla on iNetin käyttäjätunnukset, pääsee linkin kautta tarkastelemaan kyseisen laitteen huoltohistoriaa tarkemmin. Huoltotiedot sijaitsevat omalla, suojatulla domainillaan, joten ratkaisu on tietoturvallinen.

Vaivaton käyttöönotto

iNetin käyttöönotto aloitetaan sähkönjakelulaitteiden kartoituksella, jossa määritellään muun muassa laitteiden määrä ja laatu. Tämän jälkeen iNettiin luodaan laitekanta esimerkiksi sähkönjakelujärjestelmien pääkaavioita hyödyntämällä. Kun laitekanta on valmis, laaditaan asiakkaan tarpeen mukainen ennakkohuoltosuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa. Ylläpitohinta määräytyy muun muassa laitteiden sekä ohjelmiston käyttäjien määrän perusteella.  

 

iNetti-järjestelmään kerätään säännöllistä huoltoa vaativat laitteet

Muuntaja

Muuntajat

Erotin

Erottimet

Rele

Releet

Kompensointilaitteet

Kompensointilaitteet

Taajuusmuuttaja

Taajuusmuuttajat

Keskus

Pienjännite- ja keskijännitekeskukset

Lue lisää sähkönjakelupalveluistamme:

Sähkönjakelupalvelut

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!