• Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.
Open search

Automatisointi ja digitalisointi tuotantoprosessien ytimessä myös "uuden normaalin" aikana

Elämme pandemiakriisin aiheuttamaa äkillistä ja rajua talouskriisiä, joka myllertää vallitsevia talouden rakenteita ja toimintoja globaalisti. Myös Suomessa. Myrskyisissä olosuhteissa toimitus- ja huoltovarmuuden merkitys korostuu. Instan kyky toimia vakaana ja luotettavana kumppanina myös poikkeustilanteessa on noussut keskeiseksi arvoksi asiakkaillemme.

Yhteiskuntaa ja taloutta ravistelleen koronavirusepidemian alusta asti Installe on ollut ensiarvoisen tärkeää keskittyä asiakkaidemme kriittisten toimintojen turvaamiseen. Kykymme onnistua palvelemaan asiakkaitamme poikkeuksellisissakin olosuhteissa perustuu muun muassa siihen, että olemme osa suomalaista huoltovarmuusyritysten ryhmää.

Pandemiakriisistä ulos tultaessa, seuraavan vuoden tai kahden aikana, selviytyjiä ja voittajia ovet ne, jotka uskaltavat investoida ja huolehtia tuotantonsa kilpailukyvystä uudessa kilpailutilanteessa. Väitän, että paljon puhutussa ”uudessa normaalissa” parhaat investoinnit liittyvät tuotantoprosessien automatisointiin ja digitalisointiin.

Digitalisaation teollisuudelle tarjoamat mahdollisuudet, kuten tekoälyn ja analytiikan valjastaminen elinkaaren optimointiin, älykkääseen kunnossapitoon ja prosessinohjaukseen ovat Instassa jo arkipäivää.

Edistyksellisille asiakkaille toteuttamamme projektit ovat osoittaneet, että automaatio- ja digitalisaatio-osaamisen kombinaatiomme on ainutlaatuinen. 60-vuotinen prosessiteollisuuden osaaminen, kykymme ymmärtää asiakkaan prosesseja ja puhua samaa kieltä hänen kanssaan yhdistettynä digitalisaatiotekniikan tuntemukseemme on sellaista, jota ei löydy muualta. Sen pohjalta autamme asiakkaitamme toimimaan paitsi tiukentuneiden päästörajoitusten ja kiristyvien lainsäädännöllisten muutosten mukaisesti, myös kilpailukykyisesti.

Pandemiakriisi on aiheuttanut muutoksia, joiden myötä kansainväliset toimitusketjut ovat häiriintyneet. Asiakasprosesseja kehittävien kumppanien ollessa paikallisia ja lähellä, palvelu poikkeuksellisissakin olosuhteissa onnistuu. Myös digitalisaatiohankkeissa kannattaa luottaa lähellä olevaan kumppaniin.

Vaikka ekologinen kestävyys on hetkeksi siirretty sivuun keskustelun polttopisteestä, ilmastovaikutusten kannalta on olennaista katsoa pidemmälle, kriisin jälkeiseen aikaan. On entistäkin tärkeämpää panostaa toimiin, jotka ovat mahdollisimman kustannustehokkaita ja vaikuttavia.

Tulevaisuus tehdään tänään.

Kirjoittaja

Timo Lehtinen, Insta Automationin toimitusjohtaja

Timo Lehtinen