21.6.2017

Uusi sähköturvallisuuslaki vaatii tiukempaa seurantaa

Vuoden alusta voimaan tullut uusi sähköturvallisuuslaki velvoittaa kiinteistön tai rakennuksen omistajaa huolehtimaan sähkölaitteistojen kunnossapidosta aiempaa tiukemmin. Lain rakenne muuttui siten, että asiat, jotka aiemmin oli kirjoitettu asetuksissa ja päätöksissä, on nyt kirjoitettu lakiin ja ovat siten vahvempia vaatimuksia. Tavoitteena on tuotantovarmuuden parantuminen ja henkilöturvallisuuden takaaminen.

KMJ-Engineering Oy:n operatiivisen johtajan Kalle Vuorion mukaan muutos on hyvä. - Sähköturvallisuudesta on aina pidettävä huolta, sanoo laki mitä vaan. Sähkölaitteiston on oltava sellaisessa kunnossa, että tuotanto ei kärsi eikä sähkönjakelu aiheuta vaaratilanteita.

Vuorion mielestä suuret yritykset ottavat sähköturvallisuuden erittäin hyvin huomioon. Mitä pienempiin yrityksiin mennään, asioiden hoidossa alkaa olla eroja. - Toivottavasti uusi sähköturvallisuuslaki herättelisi hieman miettimään ja tarkastajathan vievät osaltaan viestiä eteenpäin, Vuorio toteaa.

KMJ-Engineeringin verkostolaskentapalvelu on ratkaisu uuden sähköturvallisuuslain vaatimuksiin. Palvelun voi toteuttaa joko uudisrakennuskohteisiin tai olemassa olevalle jakeluverkolle. Uusissa kohteissa KMJ-Engineeringin asiantuntijat varmistavat jo suunnitteluvaiheessa sähkönjakelujärjestelmän mitoitukset ja suojausjärjestelmien toimivuuden erilaisissa käyttö- ja vikatilanteissa. Samalla he varmistavat, että jakelujärjestelmä täyttää sähköturvallisuuslain ja sähköasennusstandardien vaatimukset. - Toisin sanoen teemme kerralla kunnollista, Vuorio summaa. 

Vanhoissa kohteissa KMJ-Engineering analysoi verkon nykytilan ja sen toiminnan vikatilanteissa. Vanha sähködokumentaatio päivitetään ja lisäksi suoritetaan sähköteknisiä mittauksia. Asiantuntijalausunto esittää havaitut puutteet korjausehdotuksineen. 

Onko verkostolaskenta ajankohtainen yrityksellesi? Ota yhteyttä, niin kartoitamme vaihtoehdot! http://www.kmj-engineering.fi/yhteystiedot