15.6.2015

Insta Automation Oy toimittaa Vaasaan nopeat Ethernet – linkkiratkaisut

Insta Automation Oy toteuttaa kaukovalvontalaajennuksen ja vesilaitoskohteiden tiedonsiirron Vaasa – Vähäkyrö -kuntaliitokselle. 200 Mb/s Ethernet – linkkiratkaisulla varaudutaan tietoliikenteen yhä kasvaviin tarpeisiin Vaasan ja Vähäkyrön kuntaliitoksen alueella. Hankkeen valmistuessa myös kameravalvonta on mahdollista linkin kautta. Rengasverkkona toteutettava tiedonsiirto varmistaa tiedonkulun myös vikatilanteessa. Kaukovalvontaan kytketään hankkeen alkuvaiheessa puolet kuntaliitoksen vesilaitoskohteista.

Vaasaan toimitetulla kaukovalvontajärjestelmällä voidaan hallita kaikkia vesihuollon kohteita vedenjakelusta jäteveden pumppaukseen ja puhdistukseen. Langattoman tiedonsiirtotekniikan viimeaikainen kehitys on helpottanut kaukovalvontajärjestelmien rakentamista ja mahdollistaa suurempien tietomäärien siirtämisen. Kaukovalvonnan avulla käyttäjät saavat reaaliaikaista tietoa vesihuollon toiminnasta ja mahdollisista häiriöistä sekä voivat ohjata eri prosesseja tehokkaasti, jolloin kenttätyöskentelyn tarve vähenee.

Vaasan kaupunki vastaa pääosin Vaasan energia- ja vesihuollosta. Vaasan kaupungin liikelaitoksena toimiva Vaasan Vesi vastaa puhtaan veden tuotannosta ja jäteveden järjestelmistä. Vaasan kaupungin lisäksi Vaasan Vesi tarjoaa palveluitaan mm. Mustasaaren ja Vähänkyrön kunnille.

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö Timo Niemistö, puh. 040 849 3602