Instalaiset Tarastenjärven laitoksella sininen filtteri

9 - 2 - 2023 - undefined

Uudet yksiköt ja toimintamalli - Insta uudistuu asiakaslähtöisesti

Uudet yksiköt kiihdyttävät teollisuuden digitalisaatiota ja vahvistavat puolustus- ja kyberliiketoiminnan kasvua

Älykkääseen teollisuuteen, kyberturvallisuuteen ja puolustusteknologiaan erikoistunut Insta kehittää toimintamalliaan tukemaan yhä paremmin asiakkaidensa tarpeita. Uusi toimintamalli kiihdyttää teollisuuden digitalisoitumista ja vihreää siirtymää, vahvistaa puolustusliiketoiminnan markkina-asemaa ja auttaa kyberliiketoiminnan kasvua. Vahvasti kasvava teknologiayhtiö järjestelee älykkään teollisuuden liiketoimintaansa ja perustaa omat yksiköt, jotka keskittyvät huolehtimaan teollisuuden kokonaispalveluista ja yhä nopeutuvasta digitalisaatiosta, sekä energiateollisuuden kokonaistoimituksista ja elinkaaripalveluista.

Samalla puolustusliiketoimintoja yhdistetään turvaamaan tulevaisuuden kannattavaa kasvua ja kansainvälistymistä. Tämä tapahtuu liittämällä ilmailualan laitehuoltoon, testaukseen ja miehittämättömään ilmailuun erikoistuneen Insta ILS Oy:n osaaminen, tuotekehitys ja tuotevalikoima samaan kokonaisuuteen puolustusliiketoiminnan kanssa. Muutoksen yhteydessä ILS säilyy omana yhtiönään

Ohjelmistokehitykseen keskittyvän Digital-yksikön kyberturvallisuuskonsultointi yhdistetään kyberturvallisuusliiketoimintaan, mikä täydentää kattavat ja vahvaan asiantuntijaosaamiseen perustuvat palvelukokonaisuudet. Samalla kovassa vauhdissa olevan Digital-yksikön suunta on selkeä: toteuttaa, kehittää ja konsultoida ja siten tuoda lisäarvoa asiakkaille vaativissa teollisuuden ohjelmistoprojekteissa.

Uusiin yksikköihin liittyvät järjestelyt toteutetaan huhtikuun loppuun mennessä.

- Luomalla uudet yksiköt haluamme parantaa asiakkaidemme palvelua, keskittää huippuosaamistamme ja vastata markkinoiden kehittymiseen. Haluamme olla jatkossakin paras vaihtoehto asiakkaillemme, kun puhutaan esimerkiksi teollisuuden uusiutuvaan energiaan liittyvistä hankkeista, tuotantoprosessin digitalisoimisesta ja datan hyödyntämisestä tai puolustusteollisuuden ratkaisuista ja kumppanuuksista, joiden kaikkien menestyksen taustalla on luotettava kyberosaaminen. Strategiamme ytimessä on auttaa asiakkaitamme menestymään, Instan varatoimitusjohtaja Jari Mielonen kertoo.

Rekrytoimme yli 150 uutta tulevaisuuden ammattilaista tänä vuonna

Insta on johtava suomalainen täyden palvelun prosessisähkö- ja automaatiotoimittaja, vahva puolustusteknologiatalo sekä turvakriittisten yritysten ja organisaatioiden luotettu kyberturvallisuus- ja digitalisaatiokumppani. Yli 1 100 ammattilaista työllistävä Insta tähtää kannattavaan kasvuun yhdessä asiakkaiden ja kumppanien kanssa. Kohdemarkkinat on jaettu asiakaslähtöisesti älykkääseen teollisuuteen, puolustukseen ja kyberturvallisuuteen.

Asiakkaiden kasvavat liiketoiminta-, ympäristö- ja laatuvaatimukset edellyttävät saumattomia, tietoturvallisia automaatio-, tuotannonohjaus- ja simulointijärjestelmiä. Osaavasta henkilöstöstä käydään sekä kyberturva- että ohjelmistoalalla kovaa kilpailua.

- Haluamme jatkuvasti uusia ammattilaisia monipuolisiin ja kiinnostaviin työtehtäviin. Tämän vuoden aikana on tarve rekrytoida ainakin 150 uutta instalaista. Etsimme erityisesti kyberturvallisuuteen ja puolustusteknologiaan keskittyviä osaajia tai sellaisiksi aikovia. Tarjoamme myös mahdollisuuden hypätä mukaan rakentamaan ilmastoa säästäviä ja kestävää kehitystä edistäviä ratkaisuja osana älykkään teollisuuden tiimejä.

Älykkään teollisuuden kasvua tukevat uudet liiketoiminnot

Uusi Energian kokonaispalvelut -yksikkö keskittyy energiasegmentin asiakkaiden kokonaispalveluihin ja vastaa sekä uusituvan energian hankkeista että elinkaaripalveluista. Teollisuuden ja Infran kokonaispalvelut -yksikkö huolehtii jatkossa muun teollisuuden investointivaiheen ja palveluiden elinkaaren toimituksista ns. ”avaimet käteen” -periaatteella. Smart Factory -yksikkö tuottaa ja kehittää teollisuuden digitalisaation tuotteita, palveluita ja ratkaisuita.

- Instan jatkuvasti kehittyvä osaaminen sähköistys-, automaatio- ja digitalisaatiohankkeista antaa mahdollisuuden tarjota teollisuuteen entistä kattavampaa palvelua ja toimituskykyä. Näemme energiateollisuuden ja vihreän siirtymän hankkeet kasvavana alueena, joissa Instan vahva sähkösuunnittelu- ja asennusosaaminen yhdessä datalla johtamisen osaamisen kanssa luo meille ensiluokkaisen ratkaisukyvykkyyden, Mielonen toteaa.

Energiateollisuudessa bioenergian ohella esimerkiksi tuuli- ja aurinkoenergian rooli kasvaa, mikä osaltaan kasvattaa vaihtelevan energiantuotannon osuutta. Tuotantoa voidaan tasapainottaa modernisoimalla vanhoja voimalaitoksia, ja energiantuotannon prosesseja tehostaa sekä niiden ympäristövaikutuksia vähentää älykkäillä automaatio- ja digitalisaatioratkaisuilla.

Teollisuuden järjestelmien sekä niiden suunnittelun ja toteutuksen jokaiseen vaiheeseen liittyy tietoturvauhkia. Hyvä kumppani tuntee sekä tuotantoprosessit ja automaatiojärjestelmät että kyberturvallisuuden periaatteet.

- Uusi älykkään teollisuuden toimintamalli kiihdyttää asiakkaidemme kasvua ja parantaa kattavaa palveluamme entisestään. Se kehittää myös omaa kilpailukykyämme ja kerryttää tietotaitoa, kun keskitämme teollista- ja IT-osaamista lähelle toisiaan. Uudet yksiköt antavat myös omalle henkilöstöllemme mahdollisuuden kehittyä, oppia lisää ja vaihtaa rooleja, Mielonen sanoo.

Puolustusteknologian strateginen kumppanuus ja kansainväliset mahdollisuudet

Insta on verkottuneen puolustuksen ratkaisujen ja palveluiden edelläkävijä, älykkäiden johtamisjärjestelmien toimittaja ja huoltovarmuuskriittisten elinkaaren tukipalveluiden tuottaja.

- Olemme näkemyksellinen huipputeknologian taitaja ja Suomen Puolustusvoimien strateginen kumppani. Kumppanuutemme on pitkä, tiivis ja monipuolinen. Esimerkiksi ilmailuun liittyvä yhteistyö alkoi jo yli 50 vuotta sitten ja tulossa on muun muassa uuden F-35-hävittäjän huoltoon ja teolliseen yhteistyöhön liittyviä hankkeita. Tällä osaamisella pystymme tarjoamaan kansainvälisille puolustusteknologiamarkkinoille tarpeen mukaisia tuotteita ja ratkaisuja tulevan NATO-jäsenyyden myötä.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.