• Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.
Open search

Insta Automationiin liittynyt Asitek Oy toteutti HKScanin huippumodernin siipikarjatuotantolaitoksen automaatiojärjestelmän

Asitek Oy toimi HKScanin pääpartnerina  huippumodernin siipikarjatuotantolaitoksen toteuttamishankkeessa. ”Olemme hyvin tyytyväisiä Asitekin kanssa tekemäämme yhteistyöhön. He toteuttivat uuden siipikarjatuotantolaitoksemme automaation. Muun muassa sen ansiosta tuotantolaitoksemme on moderneimpia Suomessa”, hankkeesta vastaava Marita Jaatinen kertoo.

This story also available in English

Insta Groupin uusi täydennys, raisiolainen Asitek oli mukana tekemässä HKScanin laatiman konseptin pohjalta uuden siipikarjalaitoksen automaatiojärjestelmän suunnitelmaa ja kokonaisuuden toteutusta.

– Käytössämme on nyt uusinta laiteteknologiaa. Automaatiojärjestelmän ansiosta pystymme esimerkiksi valvomaan prosessia yhdestä valvontapisteestä, mikä mahdollistaa entistä nopeamman reaktiokyvyn ja ennakoitavuuden prosessiin, HKScanilla uuden siipikarjantuotantolaitoksen hankkeesta vastaava Marita Jaatinen kehuu.

Yhteistyön sujuvuuden näkökulmasta Jaatinen kiittelee Asitekin vahvaa osaamista elintarvikepuolen automaatio-osaamisesta.

– Meillä oli jo aiempaa kokemusta heistä yhden tuotantolaitoksen osalta. Hyvä referenssi löytyi siis talon sisältä. He tunsivat meidät ja liiketoimintamme, Jaatinen kertoo.

Hyvä automaatiokumppani ymmärtää asiakkaan liiketoiminnan lainalaisuudet

Automaation toteuttamiseen vaaditaan Marita Jaatisen mukaan täsmäosaamista, ja aiemmilla referensseillä on suuri merkitys.

– Partnerin pitää ymmärtää tuotannon lainalaisuudet ja kaikki se, mitä pitää ottaa huomioon. Tämä oli iso hanke, jossa partnerilta vaadittiin kokemusta laajan greenfield-hankkeen läpiviennistä. Sellaista nimenomaan löytyi Asitekista, hän jatkaa.

”Automaatiossa rakennetaan aina uusia liiketoimintamalleja ja -prosesseja. On tärkeää, että automaatiojärjestelmää toimittava kumppani ymmärtää asiakkaan liiketoiminnan tarpeet”
- Marita Jaatinen, HKScan Oy

Asitekin operatiivinen johtaja Rauno Mäkelä kertoo yrityksen erityisiksi vahvuuksiksi asiakaslähtöisyyden.

– Olemme helposti tavoitettavissa, kuuntelemme asiakkaidemme tarpeita herkällä korvalla ja toteutamme prosessien parantamista yhdessä heidän kanssaan. Asiakkaamme arvostavat meitä aikataulussa toimitetuista projekteista ja luotettavuudesta, hän jatkaa.

Marita Jaatinen kiitteleekin Asitekia substanssiosaamisen lisäksi nimenomaan tiukassa aikataulussa tehdystä toimituksesta.

– Olen yhteistyöhön erittäin tyytyväinen. He onnistuivat pysymään aikataulussa mukana hyvin.

Asitekin ja Insta Automationin yhdistymiseen Jaatinen on tyytyväinen

– Ilolla tervehdin tätä yhteenliittymää, vaikka se ei vielä meidän projektissamme näkynyt. Molemmilla on vahvaa elintarvikeosaamista, ja nyt he täydentävät myös resurssien osalta toinen toistaan. Se on hyvä asia, hän kiittelee.

Marita Jaatisen vinkit automaatiokumppanin valintaan:

  1. Hyvät referenssit – ota selvää, että kumppanilla on hyvät referenssit laajojen kokonaisuuksien hallinnasta
  2. Asiakasymmärrys – hyvä kumppani ymmärtää asiakkaan liiketoiminnan tarpeet.
  3. Hyvät vuorovaikutustaidot – ammattitaitoinen kumppani tulee toimeen monenlaisten ihmisten ja verkostojen kanssa. Henkilökemialla ja vuorovaikutustyylillä on suuri merkitys kumppanin valintaan.

Lisätietoja

Tommi Komu

LinkedIn