31.8.2017

Positiivista virettä ja kiinnostavia keskusteluita – Insta Automation osallistui MatchINDUSTRY 2017 -tapahtumaan

Aurinkoisena kesäkuun torstaina Porin Isomäki Areenan punaisilla matoilla käyskenteli hyväntuulista väkeä. Alkamassa oleva MatchINDUSTRY Contact Event oli houkutellut paikalle monipuolisen joukon meri- ja teknologiateollisuuden osaajia.

Insta Automation oli paikalla yhtenä tapahtuman pääpartneriyrityksistä. Verkostoitumaan olivat tulleet alueliiketoiminnan ja kunnossapitoyksikön johtaja Mika Riikonen, kenttähuollon huoltopäällikkö Jorma Pasuri, keskusvalmistusyksikön liiketoimintajohtaja Matti Tuominen, suunnitteluinsinööri Matti Mäkitalo ja KMJ-Engineeringin operatiivinen johtaja Kalle Vuorio tavoitteenaan löytää kumppani, jonka kanssa kehittää uutta, prosessiteollisuutta palvelevaa liiketoimintaa. Tapahtuma on merkittävä Installe siitäkin syystä, että nykyiseen tytäryhtiö KMJ-Engineeringiin tutustuttiin aikoinaan sen kautta.

Tapahtumaa järjestävän Prizztech Oy:n projektipäällikkö Mikko Kotiranta kertoi MatchINDUSTRYYN osallistuneita olleen tänä vuonna viime vuotista enemmän – noin 500 henkeä. Viime vuotta suurempaa pääpartneriyritysten ja osallistujien määrää oli hänen mukaansa kiittäminen talouden positiivisesta vireestä.

Pöydän ympärille virisi monia kiinnostavia keskustelunaihioita. Mahdolliseen tulevaisuuden yhteistyöhön löytyi mielenkiintoisia yrityksiä ja ihmisiä.

Instaa tervehtimässä käynyt, pakokaasun lämmöntalteenottojärjestelmiä ja poltinkattiloita laivoihin ja moottorivoimalaitoksiin toimittavan Alfa Laval Aalborg Oy:n myyntipäällikkö Ilkka Herrala kiitteli toimivasta yhteistyöstä ja kehui saaneensa Instalta aidosti hyvää palvelua.

Mika Riikonen kertoi useissa keskusteluissa esiin nousseen sen, miten talouden positiivinen vire ilmenee valitettavasti myös työvoimapulana. Se, miten alalle saataisiin tuotettua lisää osaajia, on ollut tämän vuoden haasteena.

MatchINDUSTRYA Riikonen kiitteli erittäin hienosti hoidetuksi tilaisuudeksi ja kuvaili sitä kustannustehokkaaksi keinoksi tavata asiakkaita, mahdollisia yhteistyökumppaneita ja toimittajia. Hän kertoo Instan aikovan olla mukana jälleen ensi vuonna.