Open search

  Turun seudun puhdistamo investoi uuteen UV-laitokseen

  Turun seudun puhdistamo tehostaa Kakolanmäen jätevedenpuhdistamonsa prosessia rakentamalla uuden UV-desinfiointilaitoksen. Hanke on osa käynnissä olevaa poistoputkihanketta, jolla lisätään puhdistamolta poistuvan veden kapasiteettia ja parannetaan entisestään hyvää puhdistustulosta. Insta Automation on valittu hankkeen prosessiautomaatiosta ja -instrumentoinnista vastaavaksi toimittajaksi, joka toimii Skanska Infra Oy:n aliurakoitsijana.

  Prosessiautomaation osalta hankkeessa laajennetaan Instan jo puhdistamon rakennusvaiheessa toimittamaa ja nykyisin ylläpitämää prosessiautomaatiojärjestelmää. Hanke alkaa heti ja sen sovittu valmistuminen on keväällä 2023.

  Insta toteutti alkuperäisen prosessiautomaation ja -instrumentoinnin urakan Turun seudun puhdistamo Oy:lle vuosina 2007–2009. Siitä lähtien Insta on toiminut laitoksen prosessiautomaation elinkaaren ja ylläpidon kumppanina. Yhteistyö on vuosien myötä laajennut myös digitalisaation osa-alueelle raportointiohjelmistojen ja tietoturvaan liittyvien toimitusten ja palveluiden myötä.

   

  Kuva: Tero Säteri

  Lisätietoja

  Janne Niiranen

  LinkedIn