Open search

  Tampere-talon näyttämölaitteita ohjaava Whisper-järjestelmä ei tingi turvallisuudesta

  Elokuun kääntyessä syyskuuksi Tampere-talon Ison salin esitystekniikan uudistus on valmistumisensa kynnyksellä. Asennusvaihe on saatu loppuun ja järjestelmän testaus ja käyttöönotto ovat meneillään.

  Salin seinustalla sijaitsee Instan kehittämän, uudistetun Whisper-ohjausjärjestelmän modernisti muotoiltu pääohjauspaneeli. Tuoteperheen pienempi ohjain on parasta aikaa käytössä testinostoa tekevällä suunnitteluinsinöörillä. Uudet, 20 metrin korkeuteen asennetut nostimet nostavat 400 kg:n kuorman ilmaan ääneti ja vaivatta. Nostimet pystyvät nostamaan enimmillään jopa 500 kg:n painoisen taakan.

  Ohjaimilla paitsi ohjataan Ison salin näyttämölaitteita kuten nostimia ja esirippua myös ohjelmoidaan valmiita sekvenssejä esityksiin.

  Insta on luopunut kolmannen osapuolten laitteista ja siirtynyt toteuttamaan kaiken näyttämötoimituksissaan omana tuotantonaan. Tällä tavoin järjestelmää voidaan kehittää entistä enemmän halutunlaiseksi ja vastata siten asiakkaan tarpeisiin paremmin. Uudistettu Whisper-ohjausjärjestelmä on otettu käyttöön tänä vuonna.

  tamperetalo_MG_6711_1000x650px

  Uudistetun Whisper-ohjausjärjestelmän taustalla on pitkä, turvallisuudesta tinkimätön kehitystyö, jota ovat ohjanneet vaaditut, turvallisuuteen kohdistuvat standardit kuten IEC 61508. Vaikka uudessa ohjausjärjestelmässä käytettävyyttä ja ominaisuuksia on kehitetty aimo askel eteenpäin, turvallisuusvaatimuksista ei ole tingitty. Toiminnallisuutta kehitetään aina turvallisuus huomioiden.

  Insta on toimittanut useita näyttämömekaniikan kokonaistoimituksia yli 20 vuoden ajan ja noussut niissä Suomen markkinajohtajaksi. Tampereella Insta on toimittanut näyttämömekaniikan Tampere-talon lisäksi muun muassa Tampereen Työväen Teatterin päänäyttämölle ja Salmelaisen näyttämölle.

  MVI_6737

  Lisätietoja

  Marko Hänninen