• Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.
Open search

Siilinjärven vesihuoltokohteet Kuopion Veden automaatiojärjestelmään

Kuopion Vesi Oy:n automaatiojärjestelmä laajennetaan kattamaan Siilinjärven vesihuoltokohteet saneeraushankkeessa, jonka sähkö-, instrumentointi- ja automaatiourakan Insta Automation Oy toimittaa kokonaistoimituksena. Kuopion Veden Siemensin SIMATIC PCS 7 -teknologiaan perustuva automaatiojärjestelmä kasvaa hankkeen myötä yli 60 kohteella.

Instan toimitus sisältää Siilinjärven vedentuotannon, - jakelun ja jätevedenjohtamiseen liittyvien kohteiden koko SIA-toteutuksen suunnittelun, automaatiojärjestelmän ohjelmoinnin, laitetoimitukset, asennukset ja käyttöönoton. Useissa kohteissa hanke sisältää myös laajamittaiset sähkökeskussaneeraukset, joilla turvataan kohteiden elinkaari pitkäksi aikaa ja parannetaan kriittisen infran huoltovarmuutta.

Siilinjärven kohteiden ohjaus ja valvonta yhdistetään Kuopion Veden vesihuollon automaatio- ja InstaWahti-järjestelmään. Liittäminen osaksi InstaWahti-data-alustaa tuo uusia mahdollisuuksia raportoinnille, hälytysten jälleenannolle ja analytiikalle sekä älykkään kunnossapidon ohjaamiselle ja datalla johtamiselle. Samalla Siilinjärven kohteet tuodaan osaksi Instan elinkaaripalvelua ja siihen sisältyvää iA-Support-pilvialustaa.

Hanke valmistuu vuoden 2022 kevääseen mennessä.

Kuopion ja Siilinjärven yhteinen vesiyhtiö aloitti toimintansa vuoden 2020 alussa. Yhtiön toiminta-alue kattaa aiemmat Kuopion Vesi Liikelaitoksen ja Siilinjärven kunnan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueet. Vesiyhtiön toiminta-alueella asuu noin 120 000 asukasta. Kuopion Vesi Oy on kokonsa puolesta yksi Suomen suurimmista ja merkittävimmistä vesihuoltoalan toimijoista, ja jatkaa yhteistyötä Suomen johtavan vesihuoltoautomaation toimittajan Insta Automationin kanssa.

 

Tutustu tarkemmin vesihuollon ratkaisuihimme klikkaamalla:

Vesihuollon palvelut

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Kimmo Suonperä

LinkedIn