Open search

  Insta toimittaa sähkö- ja instrumentointiasennukset Steinmüller Babcock Environment GmbH:n jätteenpolttokattilaan Vantaalla

  Insta Automation Oy ja Steinmüller Babcock Environment GmbH ovat tehneet sopimuksen sähkö- ja instrumentointiasennuksista Vantaan Energia Oy:n jätevoimala JV3:een. Uuden jätevoimalaitosyksikön myötä Vantaan Energia on askeleen lähempänä ilmastotavoitettaan ja fossiilisista polttoaineista luopumista kokonaan vuoteen 2026 mennessä.

  Instan toimitus sisältää sähkö- ja instrumentointiasennukset ja näiden detaljisuunnittelun. Instan osuus alkaa elokuun alussa ja päättyy loppukeväästä 2022.

  Steinmüller Babcock Environment GmbH on perinteinen saksalainen kattilavalmistaja, joka kuuluu japanilaista Nippon Steel & Sumikin Engineering Group -konserniin.

  Projektipäällikkönä toimii Tero Lehtinen.

   

  Kuva: Vantaan Energia

  Mistä on kyse?

  Vantaan Energia rakentaa uuden kaukolämpöä tuottavan jätevoimalaitosyksikön vuonna 2014 valmistuneen jätevoimalan yhteyteen Vantaalle. Jätevoimalan laajennus on merkittävin käytännön toimenpiteistä, joilla Vantaan Energia korvaa kivihiilen käytön energiantuotannossaan vuoteen 2023 mennessä.

  Steinmüller Babcockin joustavan polttoaineen jätteenpolttoteknologian avulla laitos myötävaikuttaa toiminnassa ollessaan merkittävästi Suomen kansalliseen kierrätystavoitteeseen muuntamalla kierrätykseen sopimattoman sekajätteen arvokkaaksi energiaksi.

  Uuden laitoksen polttoaineteho on 80 MW. Sen yksinomaan kaukolämmöntuotantoon kehitetty kattilakonsepti tuottaa energiaa höyrystä 210 °C lämpötilassa ja 20 barin paineessa. Näin saadaan tuotettua jopa 115-asteista vettä, joka siirretään Vantaan alueen kaukolämpöverkkoon.

  Lisätietoja

  Tero Lehtinen

  LinkedIn

  Jarno Pitkänen

  LinkedIn