Open search

  Paroisten jätevedenpuhdistamon automaatiojärjestelmän saneeraus loppusuoralla

  Insta uudistaa Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n Paroisten puhdistamon prosessiautomaatiojärjestelmän. Hankkeessa käynnistyy parhaillaan neljäs ja samalla viimeinen vaihe, jossa päivitetään aiemmin uudistetut prosessiasemat uusiutuvaan SCADA-ympäristöön, uudistetaan järjestelmätekniset tiedonsiirtoyhteydet ja toteutetaan kuusi uutta prosessiasemaa. Aiemmat kolme vaihetta on tehty vuosina 2017–2020, ja viimeinen vaihe valmistuu vuoden 2022 lokakuun loppuun mennessä.

  HS-Vesi uudistaa puhdistamon prosessia vuosien 2020–2022 aikana tehtävässä mittavassa saneerauksessa, joka on yhtiön historian suurin yksittäinen ympäristöinvestointi. Tarkoituksena on tehostaa kokonaistypenpoistoa uusien ympäristöluvan velvoitteiden täyttämiseksi sekä rakentaa desinfiointi puhdistetulle jätevedelle.

  Paroisten puhdistamolle tulee jätevettä käsiteltäväksi Hämeenlinnan kantakaupungista, Hattulasta, Hauholta, Tuuloksesta, Rengosta ja kolmannes Kalvolan jätevesistä. Keskimääräinen vuorokausivirtaama on noin 20 000 kuutiometriä.

  Instan ylläpito- ja elinkaaripalveluiden asiakkaana yhtiön laitokset ovat vahvasti mukana vesihuollon automaation ja digitalisaation kehityksessä. Yhteistyö on alkanut vuonna 2003, mistä saakka Insta on uudistanut laitosten vesihuoltoautomaatiota.

  HS-Vesi on käyttänyt InstaWahti-prosessiraportointi- sekä hälytysten jälleenanto- ja analytiikkaohjelmistoja liki 20 vuotta. Yhtiö on ollut myös edelläkävijänä iASupport-elinkaaripalvelun käytössä, minkä puitteissa Insta on tarjonnut yhtiölle muun muassa SOPIVA-ohjeistukseen perustuvan ja huoltovarmuuteen sidotun palvelun.

  Kuva: HS-Vesi

  Lue tarkemmin elinkaaripalveluistamme klikkaamalla:

  Kunnossapito-, ylläpito- ja elinkaaripalvelut

  Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

  Janne Niiranen

  LinkedIn