Open search

  Kansainvälistä tutkimusyhteistyötä digitalisaation uusista menetelmistä

  Insta tuo osaamistaan tietoturvasta, data-analytiikasta ja designista kansainväliseen OXILATE- eli Operational eXcellence by Integrating Learned information into AcTionable Expertise -hankkeeseen, jossa tutkitaan asiantuntijatiedon digitalisointia ja tulevaisuuden palvelukonsepteja. Kolmivuotista EUREKA-verkostoon kuuluvan ITEA3-klusterin hanketta rahoittaa Suomessa Business Finland. OXILATE-hanke jatkuu vuoteen 2023 asti, ja siihen osallistuu organisaatioita neljästä eri maasta.

  Suomen konsortioon kuuluvat Instan lisäksi Oulun yliopisto, M-Files, Valmet Automation ja Atostek. Tutkimuksen keskiössä ovat Suomessa Industry 4.0 prosessiautomaatio ja eritysesti tehtaan digitaalinen kaksonen, siihen liittyvän dokumentoinnin hallinta sekä kokonaisturvallisuuden, kyberturvallisuuden, kriisinhallinta-alustojen ja teknisen suojaamisen palvelukonseptit.

  Insta on tähän mennessä ollut tutkimassa muun muassa kyberturva-alustaa ja palvelupaketteja prosessiteollisuuden datapohjaiseen optimointiin sekä tuotteistamassa palvelumalleja. Kyberturvahallinnasta sekä tietoturvaprosessien mallintamisesta ja digitalisoimisesta on jo saatu alustavia tuloksia. Instan toteuttama SDL (Security Development Lifecycle) -työkalu mallintaa hankkeessa tietoturvan kannalta tärkeää turvallisen tuotekehityksen osa-aluetta ja sen parissa Insta tekee yhteistyötä Oulun yliopiston kanssa.

  – OXILATE-hankkeessa on tärkeää tehdä laadukasta tutkimustyötä alan kehittämiseksi, ja samalla luoda yhteistyötä Suomessa ja kansainvälisesti, kertovat hankkeessa turvallisten tuotekehitysmenetelmien tutkimuksesta vastaava Fellow Henry Haverinen ja hankkeen projektipäällikkö Installa, Senior Data Scientist Henry Joutsijoki.

   

  Lue lisää hankkeen sivustolta tai projektikuvauksesta.

  This work was labelled by ITEA3 and funded by local authorities under grant agreement “ITEA2019-18022-OXILATE

  logot_oxilate_bf

   

  Lisätietoja

  Henry Haverinen

  LinkedIn