• Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.
Open search

Metsä Group luottaa Äänekoskella Instaan

Maailman ensimmäisen uuden sukupolven biotuotetehtaan instrumentointiasennukset tekee Insta Automation Oy.

Biotuotetehtaan rakennuttaa Metsä Group -konserniin kuuluva Metsä Fibre Oy. Laitos käynnistyy aikataulun mukaan ensi vuoden (2017) kolmannella neljänneksellä. Massiivista rakennushanketta edistetään eri alojen huipputoimijoiden voimin: mukana ovat Insta Automationin lisäksi muun muassa Valmet Oyj ja Andritz Oy.

Yli vuoden projekti, yli seitsemänkymmenen miehen voimin

Insta Automationin asennustyömaa perustetaan kesällä 2016. Työt alkavat raakavesilaitoksen asennuksilla. Yli vuoden mittainen projekti kattaa lähes kaikki biotuotetehtaan instrumentointiasennukset. Projektin kuluessa työmaalla on jatkuvasti kymmeniä Insta Automationin asentajia.

– Tämän kokoinen projekti edellyttää oman työmaainfran rakentamista. Parhaimmillaan Insta Automationin miesvahvuus nousee yli seitsemäänkymmeneen henkilöön. Projektin kokoluokkaa konkretisoi se, että asennamme noin 360 kilometriä instrumentointikaapelia, kuvailee Insta Automationin Asennusliiketoiminnan johtaja Jarno Pitkänen.

Pitkänen kertoo, että edistyksellisen tehtaan uudenlaisella konseptilla ei ole juurikaan vaikutuksia instrumentointiasennuksiin.

– Meillä on vuosikymmenten laaja-alainen kokemus tämän alan tekemisestä. Sisällöllisesti hanke on aivan ydinosaamistamme, hän korostaa.

Insta Automation on valmiina haasteeseen.

– Kyseessä on historiallisen suuri instrumentointiasennusprojekti, ja se vahvistaa asemaamme tämän alan markkinajohtajana Suomessa. Me olemme valmiita ja varustautuneita, painottaa Insta Automationin toimitusjohtaja Timo Lehtinen ja lupaa, että iso projekti ei vaikuta yrityksen valmiuteen palvella muita asiakkaitaan.

– Äänekosken biotuotetehtaan asennusprojekti on merkittävä osoitus siitä, että Insta Automationin osaamisen laatu ja luotettavuus tunnetaan ja allekirjoitetaan asiakkaiden keskuudessa, täydentää Pitkänen.

 

Kuva: Sami Karppinen

Lisätietoja

Kari Kivimäki

LinkedIn

Jarno Pitkänen

LinkedIn

Mistä on kyse

Metsä Groupin biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuuden kaikkien aikojen suurin investointi, 1,2 miljardia euroa. Edistyksellinen biotuotetehdaskonsepti on ensimmäinen laatuaan koko maailmassa. Korkealaatuisen sellun ohella tehdas tuottaa monipuolisesti myös muita erilaisia biotuotteita, kuten mäntyöljyä, tärpättiä, biokomposiittia ja biokaasua, tuotekaasua ja rikkihappoa. Rakennuttaja on Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre Oy. Tutustu Metsä Groupin biotuotetehtaaseen.