• Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.
Open search

Kuopion Vesi saneeraa Nilsiän jätevedenpuhdistamon

Insta Automation Oy toimittaa Kuopion Vesi Oy:lle sähkö-, instrumentointi- ja automaatiourakan Nilsiän jätevedenpuhdistamon saneeraushankkeeseen. Instan toimitus sisältää koko SIA-toteutuksen suunnittelun, automaatiojärjestelmän ohjelmoinnin, laitetoimitukset, asennukset ja käyttöönoton kokonaistoimituksena. Hanke on alkanut suunnitteluvaiheella ja saneeraus valmistuu vuoden 2022 alussa.

Nilsiän jätevedenpuhdistamon järjestelmä liitetään osaksi koko Kuopion Veden automaatiojärjestelmää, joka perustuu Siemensin SIMATIC PCS 7 -teknologiaan. Järjestelmän ohjaus ja valvonta tapahtuu paitsi paikallisesti myös etäyhteyksien avulla muun muassa Kuopion Veden päälaitokselta Lehtoniemen jätevedenpuhdistamon valvomotiloista. Järjestelmätoimitukseen sisältyvät myös liitynnät InstaWahti-järjestelmään, jolla hoidetaan prosessin raportointi, hälytysten edelleenvälitys ja analysointi sekä älykkään kunnossapidon ohjaaminen, datan jalostaminen ja analytiikka.

Insta on Suomen johtava vesihuoltoautomaation toimittaja ja hankkeessa hyödynnetään Instan vahvaa osaamista jätevedenpuhdistamoiden automatisoinnista ja digitalisoinnista. Laitos on jatkossa liitettynä myös Instan elinkaaripalveluun ja siihen sisältyvään iA-Support pilvipalvelualustaan.

Teksti: Jyri Stenberg

 

Tutustu tarkemmin vesihuollon ratkaisuihimme klikkaamalla:

Vesihuollon palvelut

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Kimmo Suonperä

LinkedIn